Gemeente Waddinxveen


Werkbezoek aan boodschappenbus
boodschappenbus groepsfoto

Burgemeester Cremers en de wethouders Gerts en Dijksterhuis hebben donderdagmiddag 4 februari een bezoek gebracht aan de boodschappendienst in wijk Zuid, die door cliënten met een verstandelijke beperking onder begeleiding wordt gerund.

Bij aankomst in wijkgebouw Zonnig-Zuid werden zij hartelijk ontvangen door de begeleiders, maar bovenal door de cliënten van De âBruggenâ.

Â

Na het nuttigen van een kopje koffie en het nader kennismaken met de aanwezigen was de burgemeester wel erg nieuwsgierig geworden hoe en wat er zoal aan activiteiten in de boodschappenbus plaats vinden.Â

Een van de cliënten gaf deskundig op een geheel eigen wijze uitleg over wat er zoal bij komt kijken om de bestelde boodschappen bij de bewoners te bezorgen.

Â

Uiteraard moest er ook nog gewerkt worden. De bestelde boodschappen moesten immers tijdig bij de bewoners worden afgeleverd. De burgemeester en beide wethouders hebben hierbij ook een actieve rol gespeeld. Zij zijn samen met de cliënten de bestelde boodschappen gaan bezorgen, wat door hen zeer op prijs werd gesteld.Â

Â

Na anderhalf uur was het voor de burgemeester en beide wethouders tijd om te gaan. Zij hebben de cliënten uitgenodigd voor een tegenbezoek aan het gemeentehuis, zodat zij o.a. kunnen zien hoe de kamer van de burgemeester er uit ziet. Daar zijn de cliënten heel nieuwsgierig naar.

Â

(tekst: Hugo Slootjes, Voorzitter Wijk-en buurtbeheer-Zuid) Â

Â