Gemeente Eemnes

Datum: 02 feb 2010

Vastgesteld in de vergadering van burgemeester en wethouders van 9 februari 2010

Aanwezig:
de heer R. van Benthem RA, burgemeester
de heer E.M. van IJken, wethouder
de heer drs. A.C. Wondergem, wethouder
de heer mr. A.J.M. de Bruijn, gemeentesecretaris

Portefeuille: Burgemeester Van Benthem RA

Onderwerp - Besluitenlijst 4
Besluit Vastgesteld.

Portefeuille: Wethouder Van IJken

Onderwerp - Advies voor een aanlegvergunning voor ophogen van een perceel met baggerspecie uit het Eemmeer.
Advies van natuur en landschapsdeskundige voor een aanlegvergunning in Eemnes
Besluit Het college besluit in te stemmen met het advies voor de aanlegvergunning voor perceel K523.

Onderwerp - Planschade Knopperts, Oud Eemnesserweg 27 Het hoger beroep dat door A. Knopperts is ingesteld tegen het besluit van de Rechtbank is door de Raad van State ongegrond verklaard. Besluit Het college besluit de raad, via de ingekomen stukken, voor te stellen de uitspraak voor kennisgeving aan te nemen.

Onderwerp - Bezwaar tegen het besluit tot afwijzing van het verzoek om handhavingsmaatregelen betreffende activiteiten op het perceel Wakkerendijk 228A te Eemnes:
De commissie voor de bezwaarschriften heeft op 15 januari 2010 advies uitgebracht.
Besluit Het college besluit:

- het advies van de commissie voor de bezwaarschriften over te nemen, en

- het bestreden besluit in stand te laten.

Onderwerp - Ondertekening convenant De Blauwe As: Als uitvloeisel van het project BEZEM (bestrijding eutrofiering zuidelijke randmeren) heeft een aantal gemeenten aan het Gooi- en Eemmeer in 2006 een convenant ondertekent, waarbij de gemeenten samen met Rijkswaterstaat en Waterschap Vallei en Eem hebben uitgesproken belang te hechten aan de verbetering van de waterkwaliteit. De gemeente Eemnes is geen deelnemer aan het eerste convenant, maar heeft zich in 2008 geconformeerd aan dit streven.
Ter uitvoering van het bepaalde in artikel 5 van het convenant hebben de gemeenten zich ingespannen voor de opstelling van een gezamenlijke ontwikkelingsvisie waarin de ruimtelijke ontwikkelingen en waterbeheer worden afgestemd. Dit heeft geresulteerd in de opstelling van de `Ontwikkelingsvisie 2030 Zuidelijke Randmeren'. Voor de uitwerking van de Ontwikkelingsvisie is een nieuwe samenwerkingsovereenkomst opgesteld. B&W hebben ingestemd met de ondertekening van het convenant, getiteld `De Blauwe As, samenwerkende overheden Zuidelijke Randmeren' door wethouder dhr. E. van IJken.
Besluit Het college besluit in te stemmen met de ondertekening van het convenant De Blauwe As door wethouder dhr. E. van IJken.

Portefeuille: Wethouder Wondergem

Onderwerp - Advies Commissie voor de bezwaarschriften inzake het voorlopig van toepassing verklaren en het van toepassing verklaren van de Wet voorkeursrecht gemeenten op het perceel van de autosloperij aan de Meentweg 121:
Door de gemachtigde van de eigenaar van de autosloperij is bezwaar ingediend tegen het besluit om op de gronden van de autosloperij (K18 en K80) het voorkeursrecht (voorlopig) van toepassing te verklaren. Het bezwaar is behandeld in de commissie voor de bezwaarschriften en de commissie heeft advies uitgebracht.
Besluit Het college besluit conform het advies van de commissie bezwaarschriften te besluiten:

1. De bezwaarmaker niet-ontvankelijk te verklaren in zijn bezwaar voor zover zich dat (nog) richt tegen het collegebesluit tot voorlopige aanwijzing;

2. Het verzoek om vergoeding van kosten voor het ingediende bezwaar af te wijzen;

3. De gemeenteraad te verzoeken het bestreden besluit in stand te laten en het verzoek om vergoeding van kosten voor het ingediende bezwaar af te wijzen.

Onderwerp - Uitvoeringsprogramma gemeentelijke rioleringstaken 2010: Het college van B&W is verantwoordelijk voor het uitvoeren van het GRP beleid. GRP Eemnes heeft een planperiode van 5 jaar (2009-2013). Met het uitvoeringsprogramma 2010 wordt invulling gegeven aan het tweede jaar van de plan periode. Het programma is taakstellend voor de BEL werkorganisatie.
Besluit Het college besluit:


1. In te stemmen met het uitvoeringsprogramma GRP 2010;


2. In te stemmen met het aanwenden van de bedragen die zijn opgenomen in de investeringsplanning van de begroting 2010;


3. Het uitvoeringsprogramma ter kennisname aan de commissie GROW aanbieden.

Onderwerp - Memo brief aan Provincie Utrecht inzake samenwerking in de waterketen.
Besluit Brief wordt aangepast en verzonden.

Onderwerp - Woonzorgcomplex:
Voorstel inzake benodigd krediet voor verdere ontwikkeling van woonzorgcomplex.
Besluit Het college besluit niet in te stemmen met de inzet van externe ondersteuning om de openstaande acties spoedig uit te werken. Het college verwacht z.s.m. actie op onderdelen die op korte termijn moeten worden aangepakt, en een opzet voor de langere termijn. Daarbij zal tevens gekeken worden naar de prioriteitsstelling van andere welzijnsonderwerpen.
Voor de korte termijn dienen met spoed afspraken gemaakt te worden met de Alliantie en met Vivium en Sherpa en met SWO-BEL.

Onderwerp - Notitie "Klimaatbeheersing Clusterschool": In bijgaande notitie "Klimaatbeheersing Clusterschool" wordt de commissie BSM geïnformeerd over de ontwikkelingen met betrekking tot dit onderwerp.
Besluit Het college besluit:

1. In te stemmen met bijgaande notitie "Klimaatbeheersing Clusterschool"van 27 januari 2010, en

2. De notitie voor te leggen aan de commissie BSM van 10 februari a.s.