Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Dagelijks online voorbeschouwingen schaatsen op www.betweters.nl Van der Burg en Uytdehaage weten het beter dan 'NOS-collega's' Wennemars en Veldkamp

Malta, 11 februari 2009 - Niet op het ijs, maar wel online, gaan ex-topschaatsers Ben van der Burg en Jochem Uytdehaage de strijd aan met 'NOS-collega's' Erben Wennemars en Bart Veldkamp. Vanaf morgen zullen zij dagelijks via www.betweters.nl een deskundige voorbeschouwing geven op het schaatsen tijdens de Olympische Spelen in Vancouver. Dan wordt duidelijk welk duo de meeste schaatskennis in huis heeft. Met natuurlijk bijzondere aandacht voor de verrichtingen van de Nederlandse deelnemers, waaronder Sven Kramer en Ireen Wüst.

De presentatie van de internetfilmpjes is in handen van sportpresentator Koert Westerman en acteur Frank Lammers. Van der Burg en Uytdehaage schuiven iedere dag rond 12.00 uur 's middags als kenners aan tafel om hun vaak ongezouten mening te geven.

Winnen is belangrijker dan meedoen
Westerman: "Als 'we' uiteindelijk een stuk of vier gouden plakken kunnen scoren, hebben 'we' het goed gedaan. Want tenslotte is winnen belangrijker dan meedoen. Daar weten onze 'cracks' aan tafel alles van. Zo was Van der Burg Nederlands kampioen en 2e op het WK allround 1990. Uytdehaage behaalde in 2002 Olympisch goud op de 5 en de 10 kilometer. Hij dook als eerste onder de 13-minutengrens op de 10 kilometer: 12.58,91. En dat is nog steeds een olympisch record."


Noot voor de redactie,