Endemol Entertainment

VANDAAG, Aalsmeer

Laurens Drillich Creatief Directeur Endemol Nederland

Endemol Nederland heeft Laurens Drillich aangetrokken als Creatief Directeur. De huidige Algemeen Directeur van Endemol Latino North America treedt met ingang van 1 april 2010 toe tot de directie van het Aalsmeerse multimediabedrijf.

Als Creatief Directeur wordt Drillich (45) verantwoordelijk voor de ontwikkeling en aansturing van de bedrijfsactiviteiten op het gebied van entertainment, factual en drama, comedy en soap. Ook zal hij binnen het directieteam bijdragen aan de strategie van de mediaonderneming.

Peter Adrichem, Algemeen Directeur van Endemol Nederland, noemt Drillich een belangrijke versterking. Hij zegt: "Om onze positie als marktleider te verstevigen, zochten we een zwaargewicht uit de media-industrie. Laurens voldoet in alle opzichten aan dat profiel. Hij beschikt over veel kennis en ervaring, heeft een waardevol netwerk en is bovenal een zeer getalenteerde en inspirerende mediaman; iemand met een sterk ontwikkeld creatief instinct. De komst van zo'n vooraanstaande professional is van grote betekenis voor onze toekomst."

Drillich over zijn overstap: "Endemol Latino NA van de grond krijgen was een hele klus; bloed, zweet en tranen in het Spaans en Engels, maar ook veel lol. Nu staat het bedrijf en ben ik toe aan een nieuwe uitdaging. De kans om Creatief Directeur te worden bij Endemol Nederland - en te werken met Peter Adrichem, die ik al bijna 20 jaar ken - kwam dan ook precies op het juiste moment. Endemol Nederland is een producent met een grote historie en als het aan mij ligt een hele mooie toekomst. Ik heb er zin in!"

Laurens Drillich begon zijn loopbaan als freelance journalist in Mexico en de Verenigde Staten, waarna hij in dienst trad bij Veronica. Bij die omroep bekleedde hij verschillende functies, waaronder eindredacteur en uitvoerend producent van de serie 'Veronica goes', Nieuwslijn en van het televisieprogramma BNN. Vervolgens was Drillich creatief directeur van Holland Media House, de productiemaatschappij van de toenmalige Holland Media Group (het huidige RTL Nederland).

In 1998 sloot Drillich zich aan bij de omroepvereniging BNN; aanvankelijk in de functie van hoofdredacteur, daarna als Directeur Televisie. Drie jaar later vertrok hij naar Mexico, waar hij verantwoordelijk was voor de oprichting en leiding van Endemol Mexico. Tussen 2005 en 2008 was hij Voorzitter van BNN en sindsdien staat Drillich aan het hoofd van Endemol Latino North America.

Met ingang van 1 april 2010 bestaat de directie van Endemol Nederland uit: Peter Adrichem (Algemeen Directeur), Dick van der Graaf (Commercieel Directeur), Pam van Olphen (Financieel Directeur) en Laurens Drillich (Creatief Directeur).