Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

Korte verfrissende wintersportvakantie
Hotels.com introduceert SKInny breaks

Amsterdam, 11 februari ­ Gezonde berglucht en lichamelijke beweging vormen voor veel mensen de ideale ingrediënten om te ontspannen. Voor wintersportliefhebbers die de pistes dit jaar niet willen missen, introduceert de toonaangevende boekingssite Hotels.com SKInny breaks: korte en voordelige last-minute skivakanties binnen Europa. Met een SKInny break, een korte wintersportvakantie van enkele dagen, kan de dagelijkse sleur worden doorbroken zonder een complete werk- of studieweek te missen.

Hotels.com zocht geschikte locaties en accommodaties in Andorra, Zwitserland, Frankrijk en Oostenrijk. Reizigers die voor 15 februari boeken profiteren van de grootste Hotels.com uitverkoop ooit.

Soldeu, Andorra
Dwergstaat Andorra in de Pyreneeën herbergt een door veel Nederlanders nog onontdekt skioord: Gran Valira. Skiresort Soldeu maakt deel uit van dit gebied waarin bijna 200 kilometer piste te vinden is. De pistes zijn geschikt voor wintersporters van elk niveau. Er zijn voorzieningen voor freestylers, en extreme sporters kunnen zich vanuit een helikopter laten droppen op ongerepte hellingen. Verschillende bars en restaurants in Soldeu bieden de mogelijkheid tot après ski. Hoteltip: bespaar 15% bij Hotel Magic Andorra.

St. Moritz, Zwitserland
Het wereldberoemde St. Moritz wordt vaak betiteld als de plaats waar wintersporttoerisme is ontstaan. Het statige stadje wordt gekenmerkt door exclusieve winkels, luxe hotels, spitse bergen en uitgestrekte bergmeren. St. Moritz ligt op grote hoogte waardoor er bijna altijd sneeuw ligt. In de loop der jaren zijn er tal van evenementen georganiseerd, zoals de Olympische Winterspelen en het Wereldkampioenschap skiën. Op het bevroren meer wordt elk jaar een prestigieuze polowedstrijd georganiseerd. Hoteltip: bespaar 10% bij Kempinski Grand Hotel Des Bains.

Tignes, Frankrijk
De dorpen Tignes en Val d'Isère worden met elkaar verbonden in het skigebied Espace Killy, één van de grootste skigebieden ter wereld. De pistes hebben een totale lengte van ruim 300 kilometer. De keuze in afdalingen is enorm, waardoor het gebied geschikt is voor wintersporters van elk niveau. Waaghalzen hebben de beschikking over vele off-piste routes, ook freestylers kunnen in dit gebied hun kunsten tonen. Het gebied is sneeuwzeker, en herbergt een enorm aantal bars en restaurants. Hoteltip: laagste prijsgarantie bij Odalys Residence le Hameau du Borsat.

Innsbruck, Oostenrijk
Innsbruck, de hoofdstad van Tirol, ligt in het hart van de Oostenrijkse Alpen en is zeer sneeuwzeker. Deze historische wintersportstad, met een centrum vol winkels en cafés, biedt toegang tot bijna 300 kilometer piste. Daarnaast kan er worden geschaatst, ligt er een enorme rodelbaan, en is het mogelijk om cross country te skiën. Innsbruck heeft een luchthaven en is daardoor een ideale bestemming voor een korte SKInny break. Hoteltip: laagste prijsgarantie bij Austrotel Innsbruck. ()

Einde persinformatie. Donderdag 11 februari 2010.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht