Kinderen ontmaskeren Maffiabaas


AMSTERDAM, 20100211 -- De politie was al jaren op zoek naar bewijs tegen de Maffiabaas Antonio Provenzano. Provenzano werd beschuldigd van oplichting, afpersing en het witwassen van geld. Dankzij het nauwkeurige onderzoek van een groep kinderen van 11 en 12 jaar, is Provenzano eindelijk opgepakt.

Lindsey (11 jaar): "Dit was het coolste wat ik ooit gedaan heb gedaan. Ik voelde me echt heel belangrijk. Op het moment dat ik ineens werd gebeld vond ik het wel heel erg spannend worden, maar ik had dit nooit willen missen".

Met de missies van het Nationaal Opsporingsinstituut kunnen kinderen eindelijk zelf een held zijn, in plaats van het kijken naar helden op tv. Ze onderzoeken bewijs, volgen de aanwijzingen die linken naar diverse websites, kraken codes en lossen hiermee grote misdrijven op. Tijdens de missies hebben de kinderen via telefoon en email contact met de agenten van het hoofdbureau.

Kinderen in de leeftijd van 7 t/m 15 jaar kunnen zich via de nieuwe website van Opsporingsinstituut (afgekort Noi92, www.noi92.com) gratis aanmelden als spion. Op deze site kunnen ze deelnemen aan gratis missies, de missies online met elkaar bespreken en de nieuwtjes op het gebied van spionage volgen.

De website van Noi92 is speciaal voor kinderen ontwikkeld en bevat geen reclame-uitingen. De site wordt gefinancierd met de opbrengsten van mysteriespellen voor kinderfeestjes, evenementen en recreatiebedrijven.

Voor meer informatie kijkt u op www.noi92.com of op de website van de ontwikkelaars van de mysteriespellen Hexos Myseries (www.hexos.nl).