Gemeente Duiven


De schop gaat de grond in!

Archeologisch onderzoek gaat van start.

In de aanloop naar de feitelijke bouwwerkzaamheden in het centrum van Duiven verricht ADC ArcheoProjecten op donderdag 11 en vrijdag 12 februari a.s. onderzoek op het Remigiusplein in Duiven. Het gaat om een archeologisch onderzoek, dat inzicht moet geven in de aanwezigheid van mogelijk archeologisch materiaal in dit gebied.

Archeologisch onderzoek
Het onderzoek heeft als doel inzicht te krijgen in de aanwezigheid, de aard, de datering, de omvang en de conservering van archeologische (bewonings)resten in het plangebied. De resultaten worden vertaald naar een advies. Op basis daarvan wordt bepaald of de locatie het behouden waard is of dat deze vrijgegeven kan worden voor de verdere ontwikkeling van Vitaal Centrum Duiven. Uit het onderzoek kan ook blijken dat nog aanvullend onderzoek nodig is, voordat een definitief besluit wordt genomen. Op 11 en 12 februari worden vier proefsleuven gegraven met een omvang van 10 bij 2 meter. In totaal wordt een oppervlak van circa 100 m2 onderzocht.

Onthulling bouwbord
Deze archeologische werkzaamheden zijn de eerste zichtbare graafwerkzaamheden voor het nieuwe Vitale Centrum van Duiven. Daarom wordt dit moment feestelijk gemarkeerd met de onthulling van een illustratief bouwbord. Wethouder Nico Verlaan houdt op 11 februari a.s. om 10.15 uur op het Remigiusplein een korte toespraak bij de start van de werkzaamheden. Samen met een vertegenwoordiger van de Ondernemersvereniging Centrum Duiven onthult hij vervolgens het bouwbord.