Gemeente Borsele Lees voor

Cursus over het gebouwde erfgoed in de gemeente Borsele

Op 12 februari gaat in Heinkenszand de achtdelige cursus over het gebouwde erfgoed in Borsele van start. Tijdens de cursus passeert een rijke variatie aan erfgoed: van de vroege tot de recente geschiedenis en van archeologie tot de sporen van de Tweede Wereldoorlog. Ook het cultuurlandschap, kerken, molens, boerderijen en het spoorlijnnetwerk komen aan de orde. Deelname kost ⬠40,-. Inschrijven kan tot 16 december via Stichting de Zeeuwse Volksuniversiteit in Vlissingen, 0118 634800 of zeeland@volksuniversiteit.nl.

Na twee succesvolle cursussen over de Borselse woonhuismonumenten organiseren de gemeente Borsele, Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland en Stichting Zeeuwse Volksuniversiteit deze nieuwe cursus. De verschillende docenten gaan niet alleen in op het ontstaan van het Borselse erfgoed. Ze brengen ook nadrukkelijk in beeld wat daarvan is overgeleverd en met welke problemen het erfgoed anno 2010 heeft te maken.

Deze nieuwe cursus is bedoeld voor bestuursleden van organisaties op het gebied van monumentale gebouwen, musea en landschap, maar ook voor vrijwilligers en gidsen op dit gebied en voor vertegenwoordigers van andere organisaties met raakvlakken met of belangstelling voor de Borselse cultuurhistorie. Ook de gevorderde liefhebber op dit terrein is van harte welkom.

Er zijn zeven cursusavonden, namelijk 12, 19 en 26 januari, 2, 9 en 16 februari en 2 maart van 19.30 tot 21.30 uur. Zaterdagochtend 6 maart is er een excursie gepland. De cursus vindt plaats in raadsboerderij ât Hof Stenevate in Heinkenszand.