Gemeente Borsele

Kunstwerkwedstrijd op de Borselse Warme Truiendag

Op vrijdag 12 februari 2010 vindt de Warme Truiendag plaats. Ook een groot aantal Borselse basisscholen doen weer mee aan deze dag. De scholen zetten de verwarming een graadje lager en besparen zo energie. Ook doen ze mee aan de kunstwerkwedstrijd Energie & Klimaat.

Wedstrijd Energie & Klimaat

De gemeente Borsele organiseert een kunstwerkwedstrijd voor de Borselse leerlingen. De bedoeling is dat de leerlingen op school in groepjes werken aan een kunstwerk Energie & Klimaat. Samen met het Milieu Educatie Centrum (MEC) de Bevelanden beoordeelt de gemeente deze kunstwerken. Bij de beoordeling wordt rekening gehouden met de koppeling met energie en klimaat en met de verschillende niveaus van de groepen. Aan de kunstwerkwedstrijd zitten verschillende prijzen vast:


1. De winnende groep krijgt een prijzenbeker met gravering, uitgereikt door de wethouder van milieu, Jan Zandee.
2. De school waar de winnende groep op zit, wordt in contact gebracht met een basisschool in Mali in Afrika. Namens de winnende school schenkt de gemeente Borsele deze basisschool een duurzaam maatregel op zonne-energie. Aan de hand van deze schenking kan de winnende school de relatie in Mali onderhouden.
3. De school waar de winnende groep op zit, krijgt op vrijdagmorgen 12 februari de ijscoman op bezoek. Alle leerlingen kunnen dan in de sfeer van de Warme Truiendag genieten van een cool ijsje.
4. Alle leerlingen van de deelnemende scholen krijgen als troostprijs een kleine verrassing.

Â

Waarom meedoen?

Broeikasgassen warmen de aarde op, waardoor het klimaat verandert. Een warmer klimaat klinkt misschien lekker, maar heeft veel ongewenste gevolgen. Een gevolg is bijvoorbeeld het smelten van de poolkappen. Hierdoor stijgt het water en worden grote delen land bedreigd met overstroming. Ook dreigen er veel dieren en planten uit te sterven. Zij kunnen niet overleven in een ander klimaat. Daarom doen wij mee aan de Warme Truiendag op vrijdag 12 februari! Deze dag herinnert iedereen aan de uitstoot van broeikasgassen, dat leidt tot klimaatverandering. Deze uitstoot moet wereldwijd worden verminderd. Doordat de scholen de verwarming 1 graadje lager zetten, wordt er maar liefst 7% minder energie verbruikt. Dit betekent dus 7% minder CO2-uitstoot.

Â

Meer informatie

Voor meer informatie over de Warme Truiendag kunt u contact opnemen met Jolanda van Beek, telefoonnummer (0113) 23 84 89 of per e-mail jvanbeek@borsele.nl.
Voor algemene informatie over de Warme Truiendag kunt u terecht op www.warmetruiendag.nl.

Â

Â