GroenLinks Leiderdorp


Wethouder Leo Maat geeft klimaatles

Dinsdag 26 January 2010, 10:06u - Gerrit Vons
Wethouder Leo Maat geeft klimaatles

Op vrijdag 12 februari staat onze wethouder Leo Maat voor de klas om klimaatlessen te geven aan leerlingen van het basisonderwijs in Leiderdorp. Dit doet hij in het kader van de landelijke Warme Truiendag, een initiatief van de Vereniging Klimaatverbond Nederland.

De volgende scholen zullen door de wethouder worden bezocht: De Hasselbraam (10.00 u), De Schakel (11.00 u) en de Willem de Zwijgerschool (13.45 u).

De gemeente Leiderdorp vindt het belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd bewust zijn van de langdurige effecten van ons dagelijks energiegebruik op het klimaat. Daarom heeft de gemeente samen met het Milieu Educatief Centrum lespakketten samengesteld waarmee basisschoolleerlingen spelenderwijs leren hoe en waarom we verstandig met energie om moeten gaan. De lespakketten bestaan uit een lesbrief met lessuggesties, opdrachten en achtergrondinformatie. Daarnaast krijgen alle deelnemende scholen het `ijsberenspel', een leerzaam spel met vragen en opdrachten op het gebied van natuur, milieu en duurzaamheid.

Gemeentehuis

Ook de gemeente zelf doet mee met Warme Truiendag. Alle ambtenaren van de gemeente worden opgeroepen om op 12 februari de verwarming laag te zetten en een warme trui aan te trekken.

Warme Truiendag

Warme Truiendag is een initiatief van de Vereniging Klimaatverbond Nederland en wordt jaarlijks rond 16 februari gehouden. Dat is de dag waarop in 2005 de Kyoto-overeenkomst in werking trad. In deze overeenkomst staan afspraken die ertoe moeten leiden dat de uitstoot van broeikasgassen verminderd wordt.