Rechtbank Utrecht


Rechtbank houdt schouw in Nieuwegein

8 februari - De rechtbank Utrecht houdt op vrijdag 12 februari een schouw in Nieuwegein, in verband met een dodelijke schietpartij op 5 augustus 2009. Een 51-jarige man uit Nieuwegein is in deze zaak als verdachte aangehouden.

De behandeling van de rechtszaak tegen de verdachte begon op 17 november 2009. Tijdens deze zitting besloot de rechtbank, na een verzoek van het Openbaar Ministerie, dat als onderdeel van het proces tegen de Nieuwegeiner een schouw moest plaatsvinden. Een schouw is een rechtszitting buiten het gerechtsgebouw. Alle personen die normaal bij een strafproces aanwezig zijn zullen ook bij een schouw aanwezig zijn. In dit geval gaat het om drie rechters, een griffier, de officier van justitie, de verdachte en zijn advocaat. Daarnaast zijn er een aantal getuigen opgeroepen, die door de rechtbank en de andere procespartijen kunnen worden ondervraagd.

Tijdens de schouw voert de politie een zo getrouw mogelijke reconstructie uit van de gebeurtenissen op 5 augustus. Doel van de reconstructie is het verkrijgen van meer duidelijkheid over de precieze gebeurtenissen kort voor en tijdens het schietincident.

De uitkomsten van de reconstructie zullen worden gebruikt in de verdere behandeling van de rechtszaak tegen de 51-jarige verdachte. Wanneer de verdere behandeling van de strafzaak in de rechtbank plaatsvindt, is nog niet bekend.

De reconstructie zal op twee locaties aan de Zandveldseweg en Henri Dunantlaan plaatsvinden. Deze twee straten zijn allebei een deel van de dag afgesloten. De onderzoekslocaties zullen deels worden afgeschermd met hekken. Meer informatie over de wegafsluiting is te vinden op de website van de gemeente Nieuwegein.

Bron: Rechtbank Utrecht
Datum actualiteit: 8 februari 2010 Naar boven