Gemeente Waalwijk Coole actie tegen opwarming aarde!

Vrijdag 12 februari 2010 is het weer Warme Truiendag! De gemeente Waalwijk koppelt een leuke actie aan dit initiatief van de Vereniging Klimaatverbond Nederland. Zet de kachel een graad lager, trek een lekkere warme trui aan, ga op de (groeps)foto en mail deze voor 15 februari met uw naam, adres en telefoonnummer naar: energieneutraal@waalwijk.nl. De zender van de leukste foto ontvangt een energiebespaarbox met o.a. een PC-Standby killer, een spaarlamp en een 24-uurs tijdschakelklok. De volledige inhoud van de box waarmee u zon 150 per jaar bespaart - en de toegestuurde fotos vindt u op waalwijk.nl/energieneutraal. Op de gemeentepaginas van 18 februari maakt de gemeente de winnaar bekend.

Wethouder Van Groos ondersteunt de Warme Truiendag van harte: In 2009 is de gemeente Waalwijk gestart met het zetten van de eerste stappen om op termijn alleen nog gebruik te maken van duurzame energie en zo de CO2 uitstoot tot een minimum beperken. En dit geldt niet alleen voor de gemeentelijke organisatie. We willen inwoners en bedrijven ook stimuleren dit te doen. De Warme Truiendag past dan ook prima bij onze ambitie.

Ga verstandig met energie om!
De verwarming één graad lager spaart maar liefst zeven procent energie en dus ook zeven procent CO2 uitstoot. Met een trui aan spaar je het klimaat zonder verlies van comfort. Maar liefst veertig procent van alle energie die in Nederland wordt gebruikt wordt omgezet in warmte.

Publicatie datum 02-02-2010