Belgische Federale Overheid


* Dikke-truiendag 2010: zet de verwarming een graadje lager

Dikke-truiendag 2010: zet de verwarming een graadje lager

Datum: 10 februari 2010

Dikke-truiendag 2010 vindt plaats op vrijdag 12 februari. U kunt dan naar goede gewoonte een dikke trui aantrekken en de verwarming een graadje lager zetten. De campagne richt zich dit jaar vooral op het onderwijs. Dat belet natuurlijk niet dat u ook thuis of op het werk kunt meedoen. Zo helpt u de strijd tegen de opwarming van het klimaat een handje.

In Vlaanderen is het al de zesde editie van de Dikke-truiendag. Ook in Wallonië en Brussel nemen steeds meer scholen en bedrijven deel aan de 'Journée gros pull'.

De verwarming een graadje lager zetten is een ideale manier om energie te besparen. Dit kan zorgen voor maar liefst 7 % minder brandstofverbruik en dus voor 7 % minder CO2-uitstoot. Met een dikke trui kunt u het graadje lager probleemloos en zonder comfortverlies opvangen. Het is dus zeker niet de bedoeling om de verwarming volledig af te zetten.

Door een aantal eenvoudige acties kan iedereen energie besparen en de CO2-uitstoot laten dalen. De Dikke-truiendag staat dit jaar in het teken van 'Wat brengt de toekomst?'. Op deze dag staan er namelijk energieacties centraal die u ook de rest van het jaar moeiteloos kunt uitvoeren. Verstandig omspringen met energie is een grote stap in de strijd tegen het verhoogde broeikaseffect en de daaraan gekoppelde verandering van het klimaat.

Meer info over de Dikke-truiendag 2010 in:

* Vlaanderen

* Brussel (fr)

* Wallonië (fr)