TenneT


Ondergrondse kabel door Rijswijk

12-02-2010 Elektriciteitstransporteur TenneT gaat een nieuwe 150.000 Volt (150 kV) verbinding aanleggen van de Haagse woonwijk Ypenburg via Rijswijk naar Wateringen. De nieuwe ondergrondse kabel is nodig om het hoogspanningsnet in de regio verder uit te breiden en past in de netuitbreidingen die TenneT de komende jaren in de regio Den Haag uitvoert.

De nieuwe verbinding zorgt ervoor dat ook in de toekomst de levering van elektriciteit in de regio gegarandeerd wordt. De nieuwe kabelverbinding komt te liggen tussen de in aanbouw zijnde hoogspanningsstations van Ypenburg en Wateringen over een lengte van circa 5 kilometer. Het in bedrijf nemen van deze hoogspanningsverbinding staat gepland in 2010.

TenneT is volop actief in de regio met netuitbreidingen. Zo is er al een verbinding aangelegd vanaf Voorburg naar Ypenburg, waar een nieuw hoogspanningsstation wordt gerealiseerd. Verder wordt er momenteel een nieuw hoogspanningsstation gebouwd in Wateringen en is een nieuwe 380 kV-hoogspanningsverbinding van Wateringen naar Bleiswijk in voorbereiding.