Rode Kruis Vlaanderen

Rode Kruis ook tijdens Carnaval paraat

130 Rode Kruisvrijwilligers om feestvierders op te vangen

Rode Kruis-Vlaanderen is naar goede gewoonte opnieuw paraat tijdens het Carnaval van Aalst. Niet minder dan 130 Rode Kruisvrijwilligers waken er over het welzijn van de feestvierders. Het Rode Kruis verwacht dat er dit jaar een honderdtal mensen zal verzorgd worden.

In totaal zullen 130 Rode Kruisvrijwilligers vanaf zondagochtend 14 februari om 6 uur tot maandagavond 15 februari om 21 uur present tekenen. De ingezette middelen worden bepaald in functie van de festiviteiten en de verwachte publieksopkomst. Zo zijn er tijdens de grote stoet van zondagnamiddag niet minder dan 5 hulpposten en 5 ziekenwagens voorzien in en om de feestelijkheden. De centrale coördinatie gebeurt vanuit een mobiele commandowagen van Rode Kruis-Vlaanderen.

Vorig jaar verzorgden de Rode Kruisvrijwilligers bijna 100 mensen. Het merendeel van hen kon ter plaatse geholpen worden : meestal gaat het immers om lichte verwondingen zoals schaafwonden, kneuzingen of blaren. Het Rode Kruis zorgt daarnaast ook voor de nodige ziekenwagens die mensen met zwaardere verwondingen kunnen afvoeren naar de omliggende ziekenhuizen. Vorig jaar werd zo een tiental gewonden afgevoerd.

Hoewel ze zelf niet deelnemen aan het feestgedruis, kijken ook de Rode Kruisvrijwilligers uit naar het Carnaval. De ervaring leert immers dat de carnavalgangers zeer erkentelijk zijn voor het geleverde werk en ze tonen ook veel respect. Mensen die in het verleden zijn verzorgd door het Rode Kruis bijvoorbeeld komen nog vaak een bezoekje brengen aan een hulppost om te bedanken voor de goede zorgen.

Mechelen, 12 februari 2010

(c) 2010 - Rode Kruis-Vlaanderen, Motstraat 40, 2800 Mechelen - tel. 015 44 33 22 - fax 015 44 33 11 - info@rodekruis.be - disclaimer - bankrek. 096-0000096-20