Provincie Flevoland Entree provinciehuis

Provincie blij met uitspraak hoger beroep Flevo Herb

Publicatiedatum: 12 februari 2010

De provincie Flevoland is blij dat er na acht jaar lang procederen een einde is gekomen aan de kwestie Flevo Herb. Op 10 februari stelde de Raad van State dat het door de provincie ingestelde hoger beroep gegrond is. Alle door Flevo Herb aangevoerde punten zijn door de Raad van State ongegrond verklaard en tevens heeft zij verklaard dat er voor de proceskostenveroordeling geen aanleiding bestaat. Dit betekent dat de provincie de geclaimde 2 miljoen euro niet hoeft te betalen.

Een aantal agrarische projecten kreeg in 1998 en 1999 Europese subsidie met daarbij een extra subsidie van de provincie. Omdat de projecten maar voor een klein deel waren gerealiseerd en de facturen van de eindafrekening niet tijdig waren betaald heeft het college van Gedeputeerde Staten besloten om het subsidiebedrag te verlagen. Flevo Herb maakte hiertegen bezwaar en dit vormde het begin van een lange juridische weg, die uiteindelijk acht jaar zou duren.

'Geen twijfel'

Gedeputeerde Europa, Andries Greiner: `De provincie Flevoland heeft geen moment getwijfeld over de juistheid van haar beslissing om het subsidiebedrag voor Flevo Herb destijds te verlagen. Wij zijn over dit besluit meerdere keren in het gelijk gesteld. Het is betreurenswaardig voor alle betrokken partijen dat wij in een juridisch discussie terecht zijn gekomen over de wettelijke grondslag van deze subsidie. Mede daardoor heeft dit proces zo lang geduurd. Gelukkig kunnen wij nu het dossier sluiten.'