Politie Haaglanden

Persberichten 12 februari

Haaglanden, 12-02-2010

Zeven aanhoudingen bij Iraanse manifestatie Den Haag Den Haag De politie verrichtte donderdag 11 februari zeven arrestaties bij een manifestatie van Iraniërs op de Hoogweg en de Duinweg. Een groep van circa 100 personen hield in de middaguren een manifestatie nabij de Iraanse Ambassade. Politieagenten hielden bij de bijeenkomst toezicht. Aan het einde van de manifestatie wilden een aantal personen in de richting van het Ambassadeterrein lopen. Het aanwezig politiepersoneel wist dat te voorkomen. Hierbij hielden agenten zeven personen aan vanwege het niet voldoen aan een bevel of vordering. Hierna werd de manifestatie door de organisatie beëindigd. De verdachten werden in de loop van de avond met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Pizzabezorger beroofd, politie zoekt getuigen
Den Haag Een 17-jarige Haagse pizzabezorger is donderdagavond 11 februari het slachtoffer geworden van een beroving. De jongen wilde omstreeks 21.30 uur een pizza bezorgen op de Melis Stokezijde, toen hij door twee jongens met een vuurwapen werd bedreigd. De pizzabezorger moest zijn geld en zijn mobiele telefoon afgeven. Na de beroving renden zijn belagers weg in de richting van de Dreven. Het signalement van de daders luidt: twee mannen met een lichtgetinte huid (Noord-Afrikaans uiterlijk), lengte ongeveer 1.80 m. Een van de overvallers droeg een zwarte jas met aan de voorzijde een klein Nickelson-embleem en op de achterzijde in grote letters Nickelson. De tweede man droeg een glimmende zwarte jas. De recherche van Bureau Beresteinlaan is op zoek naar getuigen. Hebt u iets gezien, hebt u informatie over of kent u de daders, neem dan contact op met de recherche van Bureau Beresteinlaan via (0900)8844. Wilt u liever anoniem blijven, dan belt u met de tiplijn M. (0800)7000.

Agressieve taxichauffeur aangepakt
Den Haag Een Haagse taxichauffeur (43) kon zijn agressie vrijdag 12 februari om 01.00 uur niet meer in bedwang houden. Hij vervoerde drie vrouwen naar het centrum. De dames hadden onenigheid over de bestemming waardoor de chauffeur moest omrijden. Aangekomen op het Plein weigerden zij de hele ritprijs te betalen. De taxichauffeur werd zo boos dat hij een van de vrouwen naar de grond trok. Zij liep daarbij een schaafwond op. De andere twee dames kregen een klap. Twee politieagenten in vrije tijd zagen het voorval en schakelden direct hun collegas in. De taxichauffeur is meegenomen naar het politiebureau en zit nog vast voor verhoor.

Laveloze fietser
Den Haag Een 38 jarige Hagenaar fietste donderdag 11 februari om 09.30 uur laveloos over het Spui. Agenten zagen hem rijden en constateerden dat hij een gevaar was voor andere weggebruikers. Ze hielden de man staande en namen een blaastest af. De man blies 850 ugl. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding met letsel
Den Haag Bij een aanrijding op het Hildebrandplein raakten donderdagavond 11 februari drie automobilisten gewond. Een 50-jarige automobilist uit Nootdorp reed omstreeks 20.15 uur vanaf de Troelstrakade in de richting van de Neherkade. Op het Hildebrandplein reed de Nootdorper met hoge snelheid achterop twee automobilisten die voor het verkeerslicht stonden te wachten. De Nootdorper reed daarna verder en botste tegen een derde stilstaande auto. Vervolgens reed de Nootdorper over het trottoir verder richting de Neherkade. Daar kwam de automobilist tegen een verkeersbord tot stilstand. De automobilist maakte een verwarde indruk en omstanders haalden de sleutels uit het contactslot om te voorkomen dat de man door zou rijden. De Nootdorper werd door personeel van de ambulance onderzocht en hij werd met een vermoedelijk herseninfarct vervoerd naar het Reinier de Graaf ziekenhuis. Twee inzittenden van de aangereden autos werden met mogelijk nekletsel naar het ziekenhuis vervoerd. De politie onderzoekt deze aanrijding.

Auto te water
Den Haag Bij de politie kwam donderdagmiddag 11 februari om 14.20 uur de melding binnen dat een automobilist op de Beethovenlaan het water in was gereden. Toen politieagenten op de bewuste locatie aankwamen, zagen zij de 80-jarige automobilist in zijn auto in het midden van het water aan de Beethovenlaan drijven. De agenten besloten in eerste instantie op de brandweer te wachten, maar toen de auto met de bestuurder dreigde te zinken, sprongen vier agenten het water in. Met lifehammers sloegen ze de ruiten in, waarna de bestuurder door de inmiddels gearriveerde brandweer uit zijn auto werd bevrijd. De bestuurder werd op het droge gebracht waar agenten constateerden dat de man onder invloed van alcohol was. Hij werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht, waar hij een bloedproef moest ondergaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Vrouw rijdt de sloot in
Den Haag Een 34-jarige vrouw vergat donderdag 11 februari om 22.25 uur linksaf of rechtsaf te slaan op de Anthony Fokkersingel waardoor zij rechtstreeks de sloot in reed. De brandweer heeft de vrouw uit de auto gehaald. De GGD onderzocht de vrouw beoordeeld. Zij had behalve de schrik geen noemswaardig letsel en mocht naar huis.

Getuigen diefstal autostoelen gezocht
Den Haag De recherche van Bureau Ypenburg/Leidschenveen zoekt getuigen van een diefstal van autostoelen vanuit twee autos die geparkeerd stonden op de Nootdorpse Landingslaan. Onbekenden braken tussen dinsdag 2 februari 22.30 uur en woensdag 3 februari 08.15 uur in twee autos. Uit de autos, van het merk Toyota, type Avensis (bouwjaren 2001 en 2003), werden respectievelijk vijf en drie autostoelen weggenomen. Aan beide autos was geen braakschade te ontdekken. Het schadebedrag is groot, omdat de stoelen niet los verkrijgbaar zijn. Bent u getuige geweest van de diefstal of zijn u vreemde figuren of voertuigen opgevallen in de omgeving van de Rijswijkse Landingslaan? Zijn de stoelen u wellicht te koop aangeboden of kent u iemand die deze stoelen ineens in zijn bezit heeft? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Ypenburg/Leidschenveen via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Onder invloed
Wassenaar De politie hield vrijdag 12 februari om 00.40 uur een 35-jarige automobilist uit Katwijk aan op verdenking van het rijden onder invloed. De man werd bij een routinecontrole op de Rijksstraatweg op alcohol gecontroleerd. Hij bleek teveel te hebben gedronken en blies aan het bureau 535 ugl. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Einde proefrit
Rijswijk Een auto brandde donderdag 11 februari om 13.45 uur helemaal uit op de A4, ter hoogte van Rijswijk. De bestuurder en zijn bijrijder (22 en 20 jaar uit Den Haag) verklaarden dat zij een testritje aan het maken waren, nadat zij een nieuw motorblok in de auto gemonteerd hadden. Op de snelweg zagen zij opeens vlammen onder de motorkap vandaan komen. Zij stopten direct aan de kant van de weg. De auto brandde volledig uit en is overgebracht naar een sloperij.

Aanrijding met drank
Westland/Honselersdijk - De politie hield donderdag 11 februari om 20.15 uur een 42-jarige automobilist uit Honselersdijk aan op verdenking van het rijden onder invloed. De man botste op de Dijkweg tegen een geparkeerde auto. Hij bleek teveel alcohol te hebben gedronken en blies aan het bureau 800 ugl. De politie vorderde dan ook het rijbewijs van de man in. Beide autos waren zo beschadigd dat een takelwagen ze moest wegslepen. Een 26-jarige automobilist uit s-Gravenzande liep ook tegen de lamp. De man werd vrijdag 12 februari kort na middernacht op de Lange Kruisweg in Maasdijk aangehouden. Hij blies aan het bureau 250 ugl. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Auto gestolen bij inbraak woning
Westland/de Lier Onbekenden namen bij een inbraak in een woning aan de Laan van Vijverberg een personenauto mee. De dader(s) vonden in het huis de sleutels van de auto, een Mercedes 320 met het kenteken 25-SJ-VP en namen de auto mee. Hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s) of de gestolen auto? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Westland via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Verdachten in hechtenis
Delft De politie hield vrijdag 12 februari kort na middernacht drie personen (25, 38 en 55 jaar) aan op verdenking van inbraak. Het trio was met slijptollen in de weer en wist daarmee een hek aan de Wateringseweg open te krijgen. Politieagenten die samen met de beveiliging een onderzoek op het terrein instelden, troffen in een pand de drie mannen aan. Zij konden geen aannemelijke verklaring afleggen aangaande hun aanwezigheid en moesten dan ook mee naar het politiebureau.

Fietsendief op heterdaad betrapt
Nootdorp Agenten betrapten donderdag 11 februari om 14.05 uur in de Laan van Nootdorp een 22-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats op een fietsendiefstal. De man stond bij een damesfiets met fietstassen, en keek schichtig om zich heen. Vervolgens pakte hij de fiets en fietste hij weg. Op de Koningin Julianalaan gaven de agenten de man een stopteken en vroegen om legitimatie. Ook constateerden ze dat er geen fietssleutel in het slot zat. De man beweerde nog dat het zijn fiets was, en de sleutel in het slot was afgebroken. Maar toen hij doorhad dat de agenten geen genoegen namen met dat verhaal, nam hij de benen. Hij rende de Meidoornlaan op, waarna de agenten hem op de Acaciadreef uit het oog verloren. Gewaarschuwde agenten konden hem vervolgens weer oppikken op de trambaan, waar ze hem aanhielden. Bij de fouillering kwam er een loper uit zijn zakken die gebruikt kan worden op fietssloten. De fiets werd in beslag genomen en de man zit nog vast voor verhoor.

It wasnt me
Zoetermeer Politieagenten zagen donderdag 11 februari om 22.50 uur over de Berglaan een 23-jarige automobilist rijden. De man reed met vrij hoge snelheid. De agenten besloten de man te controleren. Op het moment dat zij hem een stopteken wilde geven, stopte de man abrupt, stapte uit en liep op de agenten af. Hij verklaarde dat hij in zijn huis hennepplanten gevonden had en die nu naar de politie wilde brengen. De agenten zagen in de auto enkele zakken met hennepplanten liggen. De man moest dan ook mee naar het bureau om een nadere verklaring af te leggen.

Verkeerde kant op
Zoetermeer Een 45-jarige vrouw uit Bergschenhoek verloor donderdag 11 februari om 12.00 uur door de gladheid de macht over het stuur van haar auto. Ze reed op het parkeerterrein aan de Van der Hagenstraat, toen haar auto begon te tollen. Een 62-jarige Zoetermeerder liep naar zijn auto toe en zag het gebeuren. Hij probeerde nog weg te springen, maar sprong de verkeerde kant op. Hij kwam tegen de auto en viel. Hierdoor liep hij schaafwonden op. De ambulance vervoerde hem voor de zekerheid naar het ziekenhuis.