Politie Groningen

Vrijdag 12 februari 2010

Provincie Groningen, 12-02-2010

Georgiër in gestolen auto aangetroffen

Ter Apel - De politie heeft donderdagmiddag op de ter Apelervenen in Ter Apel een 23-jarige man uit Georgië aangehouden voor heling en/of diefstal. De man kon bij een routinecontrole geen rij- en kentekenbewijs overleggen. De dienders zagen vervolgens dat de beschermkap over de bedrading van het contactslot was verwijderd en dat de bedrading los onder het stuur hing. Hierop werd de verdachte aangehouden. Hij werd na verhoor in vreemdelingenbewaring gesteld. De auto werd in beslag genomen. De eigenaar van de auto wordt nog over de zaak gehoord.

Veelpleegster aangehouden

Groningen - De politie heeft donderdagmiddag een 26-jariige vrouw uit Groningen aangehouden voor winkeldiefstal. Een getuige had gezien dat de vrouw, een bekende van de politie, in een kledingzaak aan de Nieuweweg in Groningen een jas had gestolen. Op de Grote Markt sprak de getuige haar hierover aan. Agenten zagen dat beiden heftig met elkaar spraken. De dievegge werd vervolgens aangehouden. Zij moest voor verhoor mee naar het politiebureau. De gestolen jas is in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Vrouw mishandeld buschauffeuse

Stadskanaal - De politie heeft donderdagavond in de Veenstraat in Stadskanaal een 21-jarige vrouw uit Veendam aangehouden. Agenten reageerden op een melding van een mishandeling in een lijnbus. Bij onderzoek bleek dat een vrouwelijke passagier boos was geworden op chauffeuse van de bus. Dit omdat zij haar aansluiting zou missen. De buschauffeuse werd hierna door de 21-jarige vrouw geschopt en geslagen. De geweldpleegster werd aangehouden en moest mee naar het politiebureau. Na verhoor werd de vrouw in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Winkeldievegge aangehouden

Groningen - De politie heeft donderdagmiddag op de Westerhaven in Groningen een 48-jarige vrouw uit Emmen aangehouden. Winkelpersoneel van een audio- en videozaak hadden gezien dat de vrouw een navigatiesysteem had gestolen. Het winkelpersoneel herkende de vrouw van een eerder gepleegde winkeldiefstal in hun zaak. De verdachte werd voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

Hondje vastgevroren aan brug

Stadskanaal - Vrijdagmorgen trof de politie op de brug van de Stationsstraat in Stadskanaal een zielig hondje aan.

De rood en wit gekleurde Jack Russel bleek tijdens het doen van zijn behoefte aan de brug te zijn vastgevroren. Ook bleek het beestjes gewond te zijn aan zijn pootjes. Omdat er geen eigenaar van de hond te bekennen was, hebben medewerkers van de dierenambulance zich ontfermd over het beestje.

Vrouw met drugs aangehouden

Groningen - De politie heeft donderdagnacht in een hotel op de Grote Markt een 22-jarige vrouw uit Almelo aangehouden. De vrouw maakte deel uit van een groep vrouwen, die zich daar vermoedelijk onder invloed van verdovende middelen vervelend gedroegen. Toen portiers de groep probeerde te verwijderen, bleef de Almelose vrouw vervelend. Bij onderzoek bleek dat zij in het bezit was van een hoeveelheid harddrugs. Zij werd overgedragen aan de politie en moest mee naar het politiebureau. De drugs zijn in beslag genomen. De Tukker mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Agressieve hond bijt honden

Groningen - De politie heeft donderdagavond in de Simonsstraat in Groningen een agressieve hond gevangen. Agenten zagen tijdens surveillance dat een loslopende bruine hond een klein hondje aanviel. Tijdens de jacht op de agressieve hond probeerden agenten de hond met peperspray te kalmeren. Toen dit mislukte, is de hond met behulp van een politiehondengeleider gevangen. Het bleek dat de bruine hond twee andere honden had gebeten. Eén hond moest worden behandeld aan zijn verwondingen. Een dierenarts moest de andere hond laten inslapen. Medewerkers van de dierenambulance hebben de bijtende hond meegenomen. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de eigenaar.

Politie controleert voor veilig verkeer

Provincie Groningen - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. Vandaag, op vrijdag 12 februari, controleert de politie op de volgende plaatsen:


- Provincialeweg N360, omgeving Ten Boer - Delfzijl, verkeerscontrole


- Rijksweg N33, midden autosnelweg A7 tot Appingedam, verkeerscontrole

Maar ook op andere plaatsen en tijdstippen zijn controles mogelijk. De politie controleerde donderdag op diverse plaatsen op snelheid.


- Groningen, Zonnelaan: aantal geregistreerde voertuigen: onbekend, aantal overtredingen: 9, fietsverlichtingscontrole.


- Stadskanaal, Unikenstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 654, aantal overtredingen: 120, hoogst gemeten snelheid: 89 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Groningen, Peizerweg: aantal geregistreerde voertuigen: 654, aantal overtredingen: 120, hoogst gemeten snelheid: 89 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.