Gemeente Kaag en Braassem

Kinderen Leimuiden kiezen nieuwe speeltoestellen

Woensdagmiddag 10 februari mochten de kinderen uit Leimuiden, die wonen rondom de speelplekken Verlaat, Cederplein, Lindenlaan en Kloofpad, stemmen op hun favoriete nieuwe speeltoestel. De gemeente heeft de oude toestellen weggehaald, omdat deze niet meer veilig waren.

Omdat kinderen alles van spelen afweten, heeft de gemeente hen gevraagd om te helpen bij de keuze van nieuwe speeltoestellen.

Stemmen op je favoriete toestel

Op elke speelplaats komt een toestel te staan dat dezelfde speelfuncties heeft als het speeltoestel dat er stond. In basisschool de Kleine Wereld hadden verschillende leveranciers tekeningen en vervolgens stemmen op het toestel dat zij het leukst vinden.

Â

Opkomst

Ruim 130 kinderen hebben hun stem uitgebracht. De kinderen namen hun rol zeer serieus en er werd onderling overlegd welk toestel het mooiste en leukste was. De meeste kinderen lieten zich niet van de wijs brengen en stemde op het toestel dat hen het meest kon bekoren. In de meeste gevallen ging de keuze uit naar één groot toestel met meerdere speelfuncties, in plaats van verschillende losse toestellen die samen dezelfde speelfuncties bedienen.

Â

Vervolg
De kinderen uit Rijnsaterwoude mogen woensdag 17 februari hun stem uitbrengen voor nieuwe speeltoestellen bij hen in de buurt. Op basis van de stemmen worden de gekozen toestellen besteld bij de leverancier. Afhankelijk van de leverancier hopen we dat de kinderen vanaf de meivakantie kunnen gaan genieten van de nieuwe toestellen.

Â

Foto's

Foto van een bord met tekeningen van nieuwe speeltoestellen Foto van kinderen die de tekeningen bekijken Foto van een jongen die zijn stem uitbrengt Foto van een meisje dat haar stem uitbrengt Foto van jongens die de foto's van de speeltoestellen bekijken