Politie IJsselland

Verkeersouders bij basisscholen aan de slag

Kampen, 12-02-2010 o De gemeente Kampen, de basisscholen in IJsselmuiden en het politieteam Kampen slaan de handen ineen om de verkeersveiligheid bij de scholen te verbeteren. Door onder andere het halen en brengen van kinderen bij de scholen ontstaan regelmatig gevaarlijke situaties. Het instellen van zogenoemde verkeersouders moet leiden tot een verkeersveilige omgeving rondom de basisscholen.

Een verkeersouder van een school is hét aanspreekpunt die signalen aangaande de verkeersveiligheid opvangt, bundelt en bespreekt met de schooldirectie, Medezeggenschapsraad, gemeente en politie. Samen met deze partijen wordt er gekeken naar verbeteringen op het gebied van de verkeersveiligheid. Het instellen van verkeersouders is een initiatief van Veilig Verkeer Nederland (VVN). Op de basisscholen in Nederland zijn in totaal zon 2.000 verkeersouders actief. Via VVN kan men zich ook aanmelden als verkeersouder. Om verkeersouder te kunnen worden moet een introductiecursus gevolgd worden.

Introductieworkshop

Dinsdagavond 9 februari zijn de eerste verkeersouders van de basisscholen in IJsselmuiden bijeen gekomen voor de verplichte introductieworkshop. De heer Westerik van Veilig Verkeer Nederland (VVN) gaf uitleg en informeerde de verkeersouders over hun rol. De verkeersouders in IJsselmuiden mogen nu, samen met de partners, aan de slag om de verkeersonveiligheid door de toenemende verkeersdrukte een halt toe te roepen en de basisschoolleerlingen veilig van en naar huis te begeleiden. Jaarlijks komen de verkeersouders, met de gemeente en de politie twee á drie keer bijeen voor overleg.