Gemeente Heemskerk


vrijdag, 12 februari 2010

Drie sterren voor Wmo-loket Heemskerk

Niet alleen restaurants, hotels en wijn kunnen sterren krijgen: sinds dit jaar komen ook Wmo-loketten daarvoor in aanmerking. Het Wmo-loket van de gemeente Heemskerk heeft drie sterren ontvangen. Dit is gelijk aan het hoogste aantal toegekende sterren in Noord-Holland; vier en vijf sterren werden aan geen een loket toegekend.

Zorgbelang Noord-Holland heeft in de gemeenten in Noord-Holland de kwaliteit van de Wmo-loketten onderzocht met verschillende onderzoeksmethoden. Een deel van dit onderzoek werd uitgevoerd door een mystery cliënt. Deze mystery cliënt heeft 23 Wmo-loketten bezocht van 25 gemeenten, die vrijwillig aan dit onderzoek meewerkten (in de provincie zijn ruim 60 gemeenten).
Doel van het onderzoek was om na te gaan of de loketten aan deze kwaliteitseisen voldoen. Als de basiskwaliteit er is, levert dat één ster op; hoe beter het loket, hoe hoger het aantal sterren, met een maximum van vijf. Het Heemskerkse Wmo-loket heeft dus drie sterren in de wacht gesleept.
Het doel van de Wmo is zorgen dat iedereen kan meedoen in de maatschappij. Met de invoering van de Wmo is de gemeente verantwoordelijk voor onder meer de hulp die mensen nodig hebben bij hun dagelijks leven. Het gaat om voorzieningen als hulp in het huishouden, een rolstoel of woningaanpassing.

---