Nieuw-Vlaamse Alliantie


Onkelinx regeert het land en Leterme ondergaat (12/02/10)

Nadat ze met haar uitspraken over de reis van koning Albert naar Congo al bewees dat ze zich in de federale regering ook de minister van Buitenlandse Zaken mag noemen, blijkt nu dat Viceminister Laurette Onkelinx (PS) ook de bevoegdheid Defensie tot de hare mag rekenen. Onkelinx verklaarde vandaag op eigen houtje dat de Belgische regering niet van plan is om in te gaan op de vraag van de NAVO en de Amerikaanse ambassadeur Howard Gutman om meer troepen naar Afghanistan te sturen. Gutman heeft ondanks zijn nog maar korte verblijf in België al goed door wie hier de lakens uitdeelt in de Belgische regering, merkt N-VA-Kamerlid Luc Sevenhans cynisch op. Ondertussen slaat de echte minister van Defensie Pieter De Crem een compleet mal figuur op het internationale toneel.

De N-VA heeft de militaire operatie in Afghanistan altijd gesteund omdat we van oordeel zijn dat België als NAVO-lidstaat ook zijn steentje moet bijdragen tot de internationale veiligheid. Maar blijkbaar slaagt de Belgische regering er niet in een consistent beleid te voeren. De ene dag probeert De Crem constructief mee te werken met de NAVO, de volgende dag wordt hij daarop teruggefloten door de PS van Laurette Onkelinx. Ons land slaat hier opnieuw een mal figuur. Het is ongezien dat een ambassadeur zich mengt in de nationale partijpolitiek, maar blijkbaar weet de man intussen wel al waar de echte macht in deze regering zit, zegt Sevenhans.

Hoe lang gaan wij als Vlamingen nog tolereren dat elke beslissing in deze Vlaamse minderheidsregering door de PS wordt genomen?, vult N-VA-fractieleider Jan Jambon aan. Het is nu al zo ver gekomen dat de Franstalige meerderheidspartijen zelfs geen enkele moeite meer doen om dit te verbergen. Hoe Leterme zich nog de leider van deze regering kan noemen, is voor mij compleet onbegrijpelijk. Onkelinx regeert het land, dat is nu wel duidelijk.

Auteur:
Jan Jambon, N-VA-fractieleider De Kamer
Luc Sevenhans, Kamerlid N-VA

Meer informatie:
Contactpersoon: Valerie Van Peel, Fractiewoordvoerder N-VA Telefoon: 02/219 49 30
Fax: 02/217.35.10
E-post: valerie.vanpeel@n-va.be
Url: www.n-va.be