Gemeente Enschede

Gemeente ontvangt bijna 15 miljoen euro uit Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing

Minister Van der Laan voor Wonen, Wijken en Integratie stelt de gemeente Enschede EUR 14.987.460 beschikbaar voor het verbeteren van woningen, straten en pleinen. Wethouder Bleker: "Dit is een geweldige impuls voor de stedelijke vernieuwing in Enschede in bijvoorbeeld wijken als Velve Lindenhof, Bijvanck / 't Lang en Stadsveld. Daarnaast kan ons Spoorzone project deze financiële ondersteuning goed gebruiken."

Enschede heeft bij het ministerie plannen ingediend om in aanmerking te komen voor een bijdrage uit het Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing (ISV-3). In deze plannen staat nauwkeurig aangegeven wat Enschede wil bereiken op het gebied van fysieke stedelijke vernieuwing. Deze sluiten aan bij de doelstellingen van het rijk en zijn te vatten onder drie kopjes:
o kwaliteit en differentiatie woningvoorraad;
o kwaliteit leefomgeving;
o duurzame leefomgeving i.h.b. bodem en geluidskwaliteit.

Van het totaalbedrag is 2,01 miljoen bedoeld voor bodemsanering en
1,55 miljoen voor geluidssanering. De resterende 11,4 miljoen zal worden besteed aan herstructureringsprojecten in wijken, majeure stedelijke ontwikkelingsprojecten en duurzame ontwikkeling.

Het gemeentebestuur heeft inmiddels besloten dat het geld onder meer wordt besteed aan de herstructurering van de wijken Wesselerbrink en Velve Lindenhof. Verder wordt gedacht aan bestedingen in de wijken Bijvanck/ 't Lang, Stadsveld en Boswinkel. In het voorjaar zal het college de definitieve verdeling van de ISV-3 gelden vaststellen.

Geplaatst: 12 februari 2010.

12 februari 2010