Gemeente Hoorn

Cool Warm award voor Basisschool De Tweemaster

Op vrijdag 12 februari (Warme Truiendag 2010) kregen leerlingen uit groep 7/8 van basisschool de Tweemaster uit Hoorn uit handen van wethouder Jan de Boer de wisseltrofee voor de ontwerpwedstrijd Cool Warm ontvangen. Naast de wisseltrofee ontvangt de groep een prijs waarvoor zij zich warm aan zullen moeten kleden. Wat ze precies gaan doen is nog even geheim.
Leerlingen van verschillende basisscholen deden mee met de ontwerpwedstrijd, die in het kader van de Warme Truiendag door Mak Blokweer werd georganiseerd. De opdracht was een trui te ontwerpen die zowel cool als warm is. Een warme trui waarin je je graag zou willen vertonen. De jury beoordeelde op creativiteit en uitvoerbaarheid.

Expositie
De ontwerpen worden tentoongesteld bij Mak Blokweer, naast een expositie over duurzame mode. De expositie is in samenwerking met modehuis Tally Ho gerealiseerd om zo aandacht te vragen voor hippe kleding die alleen van natuurlijke materialen is gemaakt. De expositie is op 12, 13 en 14 februari in de tentoonstellingsruimte van het Mak te bezichtigen.

Wat is Warme Truiendag?
De Warme Truiendag is een initiatief van Het Klimaatverbond (Vereniging Klimaatverbond Nederland) en wordt jaarlijks op of rond 16 februari gehouden. Dat is de dag waarop in 2005 de Kyoto verdrag in werking trad. De bedoeling van het Kyoto verdrag is om de uitstoot van broeikasgassen, die leiden tot klimaatverandering, wereldwijd te verminderen.

Gemeente Hoorn
Ook de gemeente Hoorn draagt een steentje bij. Sinds Warme Truiendag 2009 staat de verwarming in het stadhuis het hele jaar door een graadje lager. Zo besparen we geld én het milieu, legt wethouder Jan de Boer uit. We hopen dat volgend jaar nog meer scholen, bedrijven en inwoners meedoen met de Warme Truiendag! Laatste wijziging van deze pagina: 12 februari 2010