Organiseer je eigen muziekfestival

12/02/2010 13:06

Stichting Nederland is Logistiek

Nederland is Logistiek lanceert de 'Kunst van het slim organiseren' in gamevorm

De Stichting 'Nederland is Logistiek' lanceert vandaag in samenwerking met Media Republic een ludieke online game (www.tippingpointthegame.nl) waarmee de meerwaarde, dynamiek en veelzijdigheid van logistiek bij middelbare scholieren op een positieve manier onder de aandacht wordt gebracht. Jongeren worden in de game uitgedaagd een muziekfestival te organiseren en in goede banen te leiden. De game is onderdeel van een bredere campagne waarbij logistiek als 'de kunst van het slim organiseren' centraal staat.

Kunst van het slim organiseren

Veel mensen denken bij het woord Logistiek meestal aan transport van goederen. Maar het is veel meer dan bijvoorbeeld een doos met spullen van A naar B krijgen. Logistiek is de kunst van het slim organiseren en op tijd de juiste keuzes maken. Hierbij gaat het om bijna alle processen in het dagelijkse leven. Niet alleen om ervoor te zorgen dat alle producten in de supermarkt liggen, maar bijvoorbeeld ook dat de bezoekers aan een voetbalwedstrijd snel weer naar huis kunnen of dat een concert van je favoriete popster goed klinkt en verloopt.

Tipping Point The Game

Media Republic heeft een aansprekende 3D-game ontwikkeld met de titel 'Tipping Point The Game'. Tijdens de game wordt iedereen uitgedaagd om zo goed en zo slim mogelijk van alles te regelen rondom een muziekfestival. Al snel zal blijken dat een dergelijke organisatie heel wat voeten in de aarde heeft. . . De game is te spelen via www.tippingpointthegame.nl. Acht 'week'winnaars met de meeste punten zullen een Nationale EnterntainmentCard ter waarde van EUR 150,- winnen. Met deze kaart kunnen onder andere concertkaarten, DVD's of games worden gekocht.

Om ervoor te zorgen dat de game door zoveel mogelijk mensen uit de doelgroep wordt gespeeld, wordt de game onder de aandacht gebracht via o.a. banners, integratie op Hyves, content links op jongeren gerichte netwerken en zoekmachinemarketing.




http://www.tippingpointthegame.nl


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wijnand van Zanten via 0651807122 of met Esther Kok via 079-3467356.


Noot voor de redactie,