Gemeente Soest

Spetterend succes Soester(bergse) Zwemspelendag

12 februari 2010

De jaarlijkse zwemspelendag op 9 februari 2010 was een spetterend succes. De leerlingen van de groepen 6 van bijna alle Soester(bergse) basisscholen leefden zich de hele dag uit in onderwatermarathons, kwallengooien, de `board race' en een groot aantal andere waterspelen.

Er lagen bijna 600 kinderen in het water die niet alleen veel lol hadden, maar ook fanatiek streden voor de eer van de school. De zwemspelendag 2010 wordt georganiseerd door de schoolzwemcommissie van de basisscholen, in nauwe samenwerking met de gemeente Soest.

Het enthousiasme van de `zesde groepers' van de Soester(bergse) basisscholen was tijdens de Soester Zwemspelendag niet alleen zichtbaar, maar ook hoorbaar.

De talrijke aanmoedigingen galmden in het Spleasure Centrum van recreatiebad naar wedstrijdbad. Uiteindelijk ging de Da Costa school 's morgens met de eerste prijs aan de haal en de Ludgerus School 's middags.

De kinderen werkten in groepen een serie van 11 waterwedstrijden af. Dat varieerde van onderwaterzwemmen tot zwemmen tegen de stroom in.

Er werd op elk onderdeel gestreden tegen leeftijdgenoten van een andere basisschool. Het wedstrijdelement was echter niet het belangrijkste van de Zwemspelendag 2010. Het ging daarnaast vooral om een leuke dag, om bewegen, leren samenwerken, doorzettingsvermogen en coördinatievermogen.