Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam



---

Vooraankondiging Kansen benutten, krachten bundelen

12 februari 2010
logo zeeburg---oost.

Stadsdelen Zeeburg en Oost-Watergraafsmeer nodigen u uit aanwezig te zijn op de expertmeeting "Kansen benutten en krachten bundelen" over de samenwerking om vervreemding en polarisatie tegen te gaan en te voorkomen.

In 2009 hebben beide stadsdelen actieplannen vastgesteld om te voorkomen dat jongeren vervreemden van de samenleving. Met de fusie voor de deur willen we samen met u en andere betrokkenen uit Oost-Watergraafsmeer en Zeeburg bespreken, terugblikken en vooruitkijken.

Rob Witte, thema deskundige polarisatie en radicalisering en tevens programmamanager jeugd en veiligheid voor FORUM zal een inleiding verzorgen over een `gezamenlijk aanpak'.
Fatima Elatik, Stadsdeelvoorzitter Zeeburg zal door Martijn de Greve geïnterviewd worden.
Willem Paquay, wethouder emancipatie en integratie van Oost-Watergraafsmeer, sluit de middag af.

Ook kunt u bij uw aanmelding kiezen om 1 van de 3 workshops bij te wonen.


- 1) Wat is de rol van maatschappelijk organisatie in voorkomen van vervreemding en polarisatie?

-2) Hoe kan het onderwijs om gaan met vervreemdingsprocessen?
-3) Een pedagogisch kijk: goed opvoeden is voorkomen van vervreemding?

Natuurlijk is de bijeenkomst ook bedoeld om elkaar beter te leren kennen. Er is dan ook volop gelegenheid om te netwerken.

Voor wie?
Voor deze bijeenkomst nodigen we een brede groep van professionals en andere sleutelpersonen uit, onder meer uit het onderwijs, jongerenwerk, welzijnsinstellingen, zelforganisaties, politie en veiligheid en religieuze organisaties. We hopen ook op uw komst te mogen rekenen.

Deze bijeenkomst staat onder de deskundige leiding van Martijn Greve, bekend van onder meer AT5.

Vergeet bij u aanmelding niet uw voorkeur door te geven welk workshop u wilt bijwonen. Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden neem dan contact op met M EL Houari, telefoon 020- 2535006, e-mail: melhouari@oost-wgm.amsterdam.nl

Woensdag 24 februari 2010 15.00 uur - 19.00 uur
Hotel Arena
´s Gravesandestraat 51, Amsterdam


---