Gemeente Heerde



Wijzigingen plannen bushalte Brinklaan, gemeente Heerde




Naar aanleiding van de inspraakprocedure en de inloopavond is er een aantal wijzigingen doorgevoerd in de plannen voor de bushalte aan de Brinklaan. Dit betekent dat de binnengekomen zienswijzen serieus zijn overwogen en waar mogelijk in de plannen zijn verwerkt.


Belangrijkste wijzigingen

De hoofdlijnen van het oorspronkelijke plan zijn in stand gebleven. De wijzigingen zitten in voorzieningen om de situatie te optimaliseren. Het gaat daarbij om:
    . een zebrapad bij de oversteekplaats voor voetgangers op het fietspad bij het gezondheidscentrum
    . bij de oversteekplaats ter hoogte van de ingang van het gezondheidscentrum worden automobilisten gewaarschuwd door een 'knipperlicht' wanneer voetgangers hier oversteken op het zebrapad.
    . de verkeersdrempel voor Brinklaan 3 en 5 verdwijnt en de voorrang wordt hier met verkeersborden geregeld.
    . langs Memento Mori, tussen Brinkhoven en de bushaltes, wordt een voetgangersverbinding gemaakt en wordt een parkeerverbod ingesteld.
    . voor het gezondheidscentrum wordt een halteplaats voor de ambulance gecreëerd. Deze kan ook worden gebruikt voor in- en uitstappers. Hier mag niet worden geparkeerd.
    . als de parkeervoorzieningen rondom het gezondheidscentrum worden gereserveerd voor bezoekers, dan wordt het aantal oversteekbewegingen op de Brinklaan beperkt. Dit komt de verkeersveiligheid ten goede.
    . de gebakken klinkers in de Brinklaan worden vervangen door een lichte kleur asfalt om het geluid voor omwonenden te verminderen.




Veluwelijn

De aanpassing van de bushalte Brinklaan is onderdeel van de plannen voor de Veluwelijn. Dit is de nieuwe verbinding tussen Apeldoorn en Zwolle. Het gaat om een comfortabele bus die in de spitsuren om de tien minuten rijdt. De Veluwelijn zal in december 2010 gaan rijden.