Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 12 februari

Alkmaar, 12-02-2010 o 14.00 uur

Man mishandeld

Hoorn, donderdag 11 februari

Op donderdagavond omstreeks 81.30 uur werd een 25-jarige man uit Opmeer mishandeld bij een beroving op de Veemarkt in Hoorn. De man had net geld gepind op de Veemarkt en liep in de richting van de Kleine Noord. Toen hij achter zich iemand hoorde lopen, keek hij om. Direct werd hij had in het gezicht gestompt door een man die hem was gevolgd. Vervolgens kwamen twee vrouwen de overvaller te hulp. Zij doorzochten de zakken van het slachtoffer.

Het slachtoffer wilde zich verweren en er ontstond een worsteling waarbij het slachtoffer onder anderen zijn portemonnee en GSM kwijtraakte. Hij wist echter ook autosleutels en een portemonnee van een van de overvallers te bemachtigen. Toen hij de kans kreeg om te vluchten, rende het slachtoffer hard weg. Even verderop werd hij echter tegengehouden door een man die vermoedelijk dacht dat hij de dader in plaats van het slachtoffer te pakken had. Een van de vrouwen was achter hem aangerend en sloeg het slachtoffer enkele malen met een metalen paaltje tegen het hoofd en lichaam.

Op basis van gegevens uit de portemonnee konden de drie verdachten worden aangehouden. Het ging om twee vrouwen van 21 en 22 jaar en een man van 26 jaar. Allen zijn afkomstig uit Hoorn. Zij verklaarden echter dat een van de meisjes achter het stuur van een auto had gezeten en een inschattingsfout had gemaakt bij het slachtoffer die de weg via een zebrapad overstak. Daarbij had het slachtoffer hard op de motorkap van de auto geslagen en de bestuurster aan haar auto uit de auto getrokken. Daarna was over en weer geslagen.

De politie stelt een onderzoek in naar de ware toedracht van het incident.

Ontzegging en wapenstok

Alkmaar, donderdag 11 februari

Op donderdagmiddag omstreeks 16.25 uur zag een politiepatrouille een 25-jarige man uit Alkmaar in een personenauto over het Scharlo in Alkmaar rijden. Van de man was bekend dat hij een ontzegging van de rijbevoegdheid had. Toen de man met zijn auto aan de kant was gezet, bleek er achter de bestuurdersstoel een wapenstok te liggen. De man werd aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De wapenstok is in beslag genomen.

Man over hek geduwd

Alkmaar, donderdag 11 februari

Op donderdagmiddag werd een 59-jarige man uit Alkmaar aangehouden omdat hij zijn 30-jarige buurman over een hekje had geduwd, waardoor deze vier meter lager op de straatstenen viel.

Het slachtoffer had zijn bedrijfswagen voor zijn woning gezet. Hierdoor moest de buurman zijn auto verderop zetten. Hij had hierover geklaagd, waarbij hij de vrouw van het slachtoffer onheus had bejegend. Het slachtoffer was op zijn beurt naar de woning van de buurman gegaan die op 1-hoog woont. Bij de voordeur ontstond een woordenwisseling waarbij de verdachte het slachtoffer over de balustrade duwde. Het slachtoffer kwam vier meter lager op de stenen terecht. Hij brak ondermeer een arm en een been en werd voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar. De verdachte werd in zijn woning aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De politie onderzoekt de toedracht van het incident.

Alcohol: rijbewijs kwijt

Bergen, vrijdag 12 februari

Op vrijdagmorgen omstreeks 02.10 uur werd op de Emmalaan in Bergen een 19-jarige Bergenaar in een personenauto gecontroleerd. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 360 ug/l. Omdat het hier om een beginnend bestuurder ging, mocht hij niet meer dan 90 ug/l alcohol in zijn adem hebben. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Diefstal en gebroken been

Hoorn, donderdag 11 februari

Op donderdagmorgen liep een 23-jarige man uit Hoorn een gebroken been op tijdens zijn vlucht vanaf een winkel waar hij een telefoon had gestolen. De man is aangehouden en voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

De man was in een winkel aan de Grote Noord in Hoorn. Hier had hij woorden met een 22-jarige medewerkster over een persoonlijke aangelegenheid. Beiden kenden elkaar vaag.

Toen de man de winkel verliet, pakte hij de GSM van de vrouw van de toonbank en liep de winkel uit. Buiten stapte hij op een scooter. De vrouw, die hem tegen probeerde te houden, kreeg nog een schop. De man reed vervolgens weg met een snelheid van ongeveer 50 km per uur. Op het Grote Noord toeterde de verdachte enkele keren om voetgangers aan de kant te laten gaan. Een man die niet aan de kant ging werd door de verdachte aangereden (geschampt). De verdachte verloor hierdoor de macht over het stuur, kwam ten val en kwam tegen een lantarenpaal tot stilstand. Hij brak daarbij een been en moest voor behandeling worden opgenomen in het Westfries Gasthuis.

Bij controle bleek de bromfiets van de verdachte mogelijk van diefstal afkomstig te zijn. De politie stelt een nader onderzoek in.

Aanrijding met letsel

Anna Paulowna, vrijdag 12 februari

Op vrijdagmorgen omstreeks 07.20 uur vond er een aanrijding plaats op de Kerkweg in Anna Paulowna waarbij een 48-jarige man uit Anna Paulowna gewond raakte. De man reed in een personenauto over de Kerkweg en zag te laat een voor hem rijdende tractor waarachter een kunstmeststrooier gekoppeld was. De oorzaak van het te laat opmerken lag vermoedelijk in het onvoldoende schoonmaken van het dichtgevroren voorraam van de personenauto. De landbouwtractor, die werd bestuurd door een 44-jarige man uit Breezand, was voorzien van verlichting en een gevarendriehoek. Ook werd een zwaailicht gevoerd.

Het slachtoffer werd voor onderzoek overgebracht naar het Geminiziekenhuis.