Opbrengst Collecte Diabetes Fonds

12/02/2010 14:22

Diabetes Fonds Nederland

Nationale collecte Diabetes Fonds levert bijna 2 miljoen euro op

Ruim 30.000 collectanten haalden de eerste week van november 2009 bijna 2 miljoen euro op voor het Diabetes Fonds. Dit is bijna een kwart van de inkomsten van het fonds. Slechts twee betaalde krachten zorgen voor de aansturing van bijna 30 regiocoördinatoren die op vrijwillige basis de volledige collecte in hun regio verzorgen. Directeur Bert Kuipers: " Onze collecte wordt bijna geheel door vrijwilligers gerund en daar zijn we ontzettend trots op."

Dagelijks krijgen 200 Nederlanders diabetes. In 2015 zijn dat er volgens het RIVM 1,3 miljoen. " Geld voor voorlichting en onderzoek is dus meer dan ooit nodig," meldt Bert Kuipers. Het Diabetes Fonds maakt zich sterk om diabetes en complicaties te voorkomen en te genezen. Het meeste geld gaat naar wetenschappelijk onderzoek. " Wij financieren het meerendeel van het onderzoek naar diabetes in Nederland."

Verschillende vormen van onderzoek

Het Diabetes Fonds financiert verschillende vormen van onderzoek. De komen jaren richten de onderzoeken zich op: genezing van diabetes type 1, voorkomen van diabetes type 2, betere behandelmethoden voor type 2 en betere kwaliteit van leven. Kuipers: " Doordat de collecte zo efficient geregeld is, kunnen we ons geld doelgericht besteden. We zijn dan ook ieder jaar weer blij met al die collectanten die voor ons door weer en wind op pad gaan".

Alle informatie op vernieuwde website

Diabetes is een stofwisselingsziekte. Er zijn verschillende soorten diabetes maar ze hebben met elkaar gemeen dat het lichaam de bloedsuikerspiegel niet meer in balans kan houden. Meer informatie over diabetes, onderzoek en voorlichting op de geheel vernieuwde website www.diabetesfonds.nl.

Amersfoort, 11 februari 2010