Gemeente Enschede

Proper-Stok in beeld voor de Spoorzone

Ontwikkelaar Proper-Stok uit Rotterdam is in beeld voor de Spoorzone. De verkennende gesprekken tussen de gemeente en de ontwikkelaar zijn wederzijds positief beoordeeld. Beide partijen hebben vervolgens het voornemen uitgesproken binnenkort een intentieovereenkomst af te sluiten waarin een en ander formeel wordt bevestigd. Projectwethouder Roelof Bleker toont zich verheugd met deze ontwikkeling. "Ik denk dat de Spoorzone met Proper-Stok een goede marktpartij heeft binnengehaald, die het vermogen heeft iets onderscheidends neer te zetten", aldus Bleker.

Proper-Stok moet in samenwerking met de gemeente, woningcorporatie De Woonplaats en andere partijen uit de stad een stedenbouwkundig plan en bijbehorend programma uitwerken voor de eerste fase van het Middengebied in de Spoorzone (globaal Molenstraat - Visserijstraat - Nieuwe Schoolweg) mogelijk maken.

Het afgelopen jaar zijn met verschillende ontwikkelaars oriënterende gesprekken gevoerd. Een selectie die nodig was nadat de gemeenteraad in 2008 aangaf dat het Middengebied van de Spoorzone samen met private partijen moet worden ontwikkeld. Uiteindelijk is voor Proper-Stok gekozen omdat deze ontwikkelaar heeft bewezen de juiste expertise in huis te hebben voor deze fase van de Spoorzone. Naar verwachting wordt dit voorjaar de intentieovereenkomst ondertekend.

Proper-Stok heeft onder andere gewerkt aan de ontwikkeling van het Kanaleneiland in Utrecht, Noorderhaven in Zutphen en Katendrecht in Rotterdam.

Geplaatst: 12 februari 2010.

12 februari 2010