Luminis en GX starten strategische samenwerking

12/02/2010 15:00

GX

De innovatieve ICT-dienstverlener Luminis wordt implementatiepartner van GX, de grootste onafhankelijke leverancier in Nederland van oplossingen op het gebied van web content, traffic & conversion management.

De partijen werkten al geruime tijd samen bij de ontwikkeling, promotie en implementatie van open standaarden zoals OSGi, een standaard voor life-cycle management van software en open source projecten van bijvoorbeeld Apache. De partijen hebben nu een overeenkomst gesloten waarmee de samenwerking een nieuwe fase in gaat. Luminis gaat implementaties en beheer verzorgen van het leidende product voor web content management GX WebManager en andere GX software. Zowel Luminis als GX benadrukken het strategische belang van de samenwerking.

Martijn van Berkum, Directeur van GX: "Luminis is een autoriteit op het gebied van OSGi, Open Source en het ontsluiten van bedrijfsprocessen via het online kanaal en levert daarnaast ook nog eens technische expertise van hoog niveau. Die combinatie maakt van Luminis een uitstekende implementatiepartner waar de gebruikers van ons product veel profijt van zullen hebben".

Hans Bossenbroek directeur van Luminis: "Steeds meer organisaties kiezen voor GX Software voor het effectief beheren van hun online content, om meer Traffic naar hun online kanalen te genereren en bezoekers te converteren naar betrokken klanten. Bij Luminis weten wij als geen ander dat de dynamiek van het web enorm is. GX levert producten die uiterst effectief startpunt zijn voor optimale prestaties in het on-line kanaal."

GX WebManager biedt implementatiepartners de unieke mogelijkheid om zelf, onafhankelijk van GX, componenten te bouwen voor klanten en deze direct aan een bestaande website toe te voegen. Zo kan voortdurend ingespeeld worden op nieuwe wensen en hoge verwachtingen van de moderne consumenten in het online kanaal.

Over GX

GX is een één van de grootste leveranciers in Nederland van software voor het online kanaal. GX werkt voor middelgrote en grote organisaties in uiteenlopende sectoren en heeft een groot aantal projecten gerealiseerd voor klanten van naam, zoals KPN, Menzis, Reed Business Information, Ajax, PSV, Gemeente Eindhoven, Gemeente Amstelveen, Schiphol Group, Weekblad Persgroep, Nationale Postcode Loterij, KNVB en vele anderen.

Over Luminis

Luminis biedt project- en consultancydiensten, zowel in-house als bij de klant op locatie. Luminis is gespecialiseerd in integreerbare oplossingen die beheersbaar, aanpasbaar en goed te onderhouden zijn, ondanks dat software steeds complexer wordt. Kenmerkende klanten van Luminis zijn Philips, NEDAP, Thales, Kluwer, Monuta, Quote, AKZO Nobel, Van Dijk Educatie, Planon en diverse anderen.





http://www.gx.nl