Woonbond


12-02-2010

Klimaatstraten maken kans op gratis bezoek Woonbond Energiebus

Voor de deelnemers aan het Klimaatstraatfeest stelt de Woonbond vijf gratis bezoeken van de Energiebus beschikbaar. De medewerkers van de Energiebus komen naar een straat en onderzoeken in één dag de huurwoningen in een straat, buurt of complex. Ga naar de site bespaarenergiemetdewoonbond.nl en maak kans op één van de vijf bezoeken. Bovendien verdient de straat daar ook 1.500 punten mee voor het Klimaatstraatfeest. De actie loopt tot 1 maart a.s.

Het koude weer houdt nog even aan. Heeft u als huurder het gevoel dat u aan het stoken bent 'voor de buitenlucht'? Dan is er een grote kans dat uw woning niet goed geïsoleerd is, want hierdoor treedt het meeste energieverlies op. Aan de hand van klachten en opmer-kingen gaat de Woonbond na hoe het staat met de isolatie, ventilatie en de (verwarmings) installatie. Op dezelfde dag wordt er een plan van aanpak opgesteld om de woningen energiezuiniger en comfortabeler te maken! Volgens campagnemanager Niels de Heij van het Klimaatstraatfeest is de Energiebus een ideale manier om energie te besparen. De Energiebus is een leuke manier om mensen op een originele wijze bewust te maken van de mogelijkheden van energie besparen. Mensen in de straat krijgen op deze manier alle hulp bij het zoeken naar klimaatvriendelijke en energiebesparende oplossingen. Na de inspectie van de woningen gaan de bewoners samen met de medewerkers van de Energiebus naar de verhuurder om de conclusies te presenteren en de adviezen aan de verhuurder toe te lichten.

Bent u huurder en wilt u dat de Energiebus een bezoek brengt aan uw Klimaatstraat. Stuur uw motivatie en wie weet komt de Energiebus bij jullie langs! Voor meer informatie en aanmelding: www.bespaarenergiemetdewoonbond.nl/energiebus.

Met het Nationale Klimaatstraatfeest gaan honderden straten de komende tijd aan de slag om energie en geld te besparen. De 500 meest actieve straten krijgen op 29 mei 2010 allemaal een straatfeest cadeau. Ga naar www.klimaatstraatfeest.nl en doe mee! Het Nationale Klimaatstraatfeest is een initiatief van de HIER Klimaatcampagne, de campagne van meer dan 30 maatschappelijke organisaties die werken aan de oplossing van het klimaatprobleem. In de
Klimaatstraatfeest-campagne werkt HIER samen met de Woonbond, de Provinciale Milieufederaties, Vereniging Eigen Huis, het Klimaatverbond, Stichting Meer met Minder, SenterNovem, Buurtlink en MilieuCentraal.