Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 12-02-2010

Politie houdt vier verdachten aan voor winkeldiefstal

OOSTERHOUT: De politie hield donderdag aan het einde middag vier personen aan voor winkeldiefstal. Personeel van een bouwmarkt had de politie gealarmeerd. Op de Europaweg zagen agenten bij het rijden richting de Meerstoel een auto staan, die aan het signalement van de auto van de daders voldeed. De vier inzittenden, een 31-jarige vrouw en drie mannen van 34, 37 en 36 jaar uit Dordrecht, zijn aangehouden. Ze bleken, volgens personeel van de bouwmarkt, op maandag 23 januari diefstal te hebben gepleegd. De camerabeelden van de diefstal, van onder andere drie mobiele telefoons, waren door het personeel veilig gesteld. Van de diefstal is aangifte gedaan.
Alle verdachten zijn in verzekering gesteld. Onder de verdachten is een veelpleger. Hij wordt in verband gebracht met een diefstal half januari bij een bouwmarkt aan de Eerste Zeine in Waalwijk. Hier werden toen goederen met een waarde van ongeveer 1400,- weggenomen. De politie onderzoekt of de verdachten met nog meer diefstallen in verband kunnen worden gebracht.

Hulpdiensten op scherp na ontsnapping damp uit bedrijf

WAALWIJK - De hulpdiensten hebben vanmorgen een inzet gehad naar aanleiding van een melding dat bij een bedrijf aan de Sluisweg een mogelijke gaswolk was ontsnapt. Dit gebeurde tijdens een
productieproces bij de vermenging van onder andere verfsoorten waar iets mis ging.

De hulpdiensten spoedden zich rond 11.30 uur naar de Sluisweg, na een ontvangen melding van een vermoedelijke ontsnapte gaswolk bij een bedrijf. Bij het bedrijf traden de interne protocollen in werking, waardoor zowel het bedrijf als een aangrenzend bedrijf uit voorzorg ontruimd werd. Onderzoek wees uit dat er tijdens een mengproces van onder andere verfproducten in het pand iets mis gegaan was waardoor veiligheidsmechanismen in werking traden. Hierdoor kon slechts een beperkte hoeveelheid damp ontsnappen. Metingen, ingesteld door de brandweer, wezen uit dat de damp (stankstoffen) niet schadelijk was voor de volksgezondheid. Wel verspreidde de damp een geur die
waargenomen kon worden door medewerkers van omliggende bedrijven. De brandweer zette tijdens het incident 40 medewerkers en de nodige voertuigen, waaronder drie autotankspuiten in. De politie zette de omgeving af en een ambulancevoertuig was uit voorzorg aanwezig. Er raakte bij het incident niemand gewond. Rond 14.00 uur gaf de politie de omgeving vrij. Het bedrijf stelt intern een onderzoek in naar de oorzaak. (auteur: Desiree Brabers)

7 verdachten aangehouden voor inbraak en brandstichting

WIJK EN AALBURG: De politie hield donderdag en vrijdag zeven
verdachten aan voor betrokkenheid bij een inbraak en brandstichting bij een ijsclub op 9 januari. Bij deze inbraak werd veel schade aangericht en werden etenswaren weggenomen. Ook werd er een kassahok in brand gestoken. De politie ontving meerdere tips over de inbraak van getuigen en stelde sporen veilig.
De verdachten, zeven jongens in de leeftijd van 13 tot en met 15 jaar waarvan twee uit Andel en vijf uit Wijk en Aalburg, zijn verhoord en hierna in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt dossier opgemaakt.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 12-02-2010 16:51 | © Regio Midden en West Brabant |