FNV

Vancouver

12-2-2010

Merendeel olympische ploeg lid van NL Sporter

Weinig mensen zullen het vermoeden als ze vannacht de opening van de Olympische Winterspelen in Vancouver zien, maar de Nederlandse delegatie bestaat voor het merendeel uit leden van NL Sporter. En daarmee uit FNV-leden.

Nee, ze zullen in Vancouver niet zwaaien met FNV-vlaggen. Het lidmaatschap van NL Sporter is sowieso privacygevoelig. Daarom hier geen namen. Maar NL Sporter verzekert dat vrijwel alle schaatsers lid zijn, evenals een bekende snowboardster en een enkele bobsleeër.

DSB Schaatsploeg Voor de schaatsers van de voormalige DSB Schaatsploeg heeft het lidmaatschap van NL Sporter zijn nut ruimschoots bewezen. Alle betrokkenen van de ploeg hadden NL Sporter gemachtigd om namens hen op te treden en hun belangen te behartigen.

De afgelopen maanden is er veel gebeurd, waarbij het uitgangspunt was dat de schaatsers en hun begeleidingsstaf ongestoord de voorbereidingen voor de Olympische Winterspelen in Vancouver konden voortzetten. Samen met NL Sporter hebben ook de KNSB en het NOC*NSF een belangrijke rol in dit traject gespeeld.

Controlploeg Op dit moment werkt NL Sporter samen met de leden van de Controlploeg aan de laatste zaken om de ontslagprocedure met het UWV af te ronden en staat ze de sporters en hun begeleiders bij in andere trajecten rondom de afwikkeling van de persoonlijke gevolgen van het faillisement van DSB.

NL Sporter