Provincie Utrecht

Jong talent krijgt duwtje in de rug

12-2-2010 -

De provincie Utrecht geeft jong talent de kans om projecten te realiseren op het gebied van cultuur. Vorig jaar konden zij ideeën bij de provincie melden. Maar liefst 104 aanmeldingen zijn ontvangen en na een strenge selectie mogen vier jonge makers hun project uitvoeren. Deze vier talenten werden donderdag 11 februari door Anneke Raven, gedeputeerde Cultuur, in het zonnetje gezet.

Afbeelding: Oscar Kocken en gedeputeerde Raven Anneke Raven: `De vier gekozen projecten zijn zeer uiteenlopend en maken erg nieuwsgierig. Zo ontwikkelt Boumadian Jaghi een theatermonoloog waarin hij naar aanleiding van een persoonlijk verhaal zijn twee passies theater en kickboksen combineert. Vincent Patty van platenlabel Noah's Ark zoekt de verbinding tussen de muziek van Spacekees en film. Hans Goslinga en Co. willen het publiek een totaalervaring laten beleven door beeldende kunst, geluid en licht met elkaar te combineren. En Theatergroep Krabben onderzoekt in een beeldende theatervoorstelling het thema 'kapot maken' op alle mogelijke manieren.'

Afbeelding: Oscar Kocken met de Talentvolle Makers Nadat de talenten hun projecten en hun toekomstige ambities hadden toegelicht, was er gelegenheid om contact te leggen met vertegenwoordigers van de meer gevestigde culturele instellingen uit de provincie zoals Huis aan de Werf, De Utrechtse Spelen en De Lieve Vrouw. Want naast de vier talenten waren ook de honderd andere makers die zich de afgelopen zomer hebben aangemeld, uitgenodigd. Jonge en ervaren makers kunnen veel van elkaar leren.

De vier projecten ontvangen subsidie binnen de regeling Talentvolle makers en innovatieve projecten. Hiermee wil de provincie het gemakkelijker maken voor jonge theatermakers, dansers, dichters en musici om geld te krijgen voor hun projecten. De provincie helpt zo de kunsten verder door frisse jonge ideeën en geeft jongeren de kans nog meer te ontdekken in kunst.

In 2010 wil de provincie opnieuw jong talent uitnodigen om ideeën aan te melden via www.provincie-utrecht.nl/talent.

Meer informatie: Joris van den Ring, telefoon 030 - 258 3118