Dienstenbond CNV

Nieuws

12 februari 2010

Voorstellen CNV CAO Technische Groothandel klaar

CNV Dienstenbond heeft vandaag de brief met voorstellen voor een nieuwe CAO Technische Groothandel die zou moeten lopen vanaf 1 april 2010 ingediend bij de werkgeversvereniging WTG. CNV Dienstenbond verwacht dat het lastige onderhandelingen zullen worden, zeker tegen de achtergrond van de economische situatie in Nederland en de gevolgen daarvan voor de Technische Groothandel.

Eind vorig jaar heeft CNV Dienstenbond u een enquête toegestuurd en u gevraagd deze in te vullen en aan ons terug te sturen. Daar hebt u in groten getale gehoor aan gegeven. Daarmee heeft CNV Dienstenbond een goed beeld gekregen van wat haar leden werkzaam in de Technische Groothandel vinden van de CAO, hoe hun arbeidsomstandigheden zijn en welke behoeften zij hebben. Een aantal belangrijke conclusies is: o Behoud van werk is bijna net zo belangrijk als verhoging van inkomen;
o Scholing wordt heel belangrijk gevonden;
o De meeste medewerkers in de branche hebben een pensioenregeling, maar willen ook bij voorkeur naar een algemene pensioenregeling voor de branche;
o De werkdruk is het afgelopen jaar flink toegenomen; o De thuiswerkregeling moet verder worden uitgewerkt; o Slechts bij de helft van de medewerkers in de Technische Groothandel worden gesprekken gevoerd over het functioneren; o Toeslagen voor het werken op bijzondere uren worden als belangrijk ervaren;
o Jongeren moeten worden betaald op grond van werkervaring. Er zijn natuurlijk meer conclusies te trekken, maar dit zijn de belangrijkste.

Voorstellenbrief
CNV Dienstenbond heeft op grond van de uitkomsten van de enquête, op grond van de ervaringen met de CAO 2008-2010, op grond van het arbeidsvoorwaardenbeleid van CNV Dienstenbond en na overleg met de kaderleden de voorstellenbrief CAO 2010 gemaakt die u bijgaand aantreft. Deze hebben we vandaag toegestuurd aan de Werkgevers Technische Groothandel (WTG). Maandag 15 februari beginnen de onderhandelingen en er staan ook gesprekken gepland voor 13 april en 19 mei. CNV Dienstenbond wil daarbij opmerken dat zij ervoor gekozen heeft de CAO Technische Groothandel niet op te zeggen, maar wel te gaan praten over een nieuwe CAO. Dit geeft de mogelijkheid om op het moment dat werkgevers te veel verslechteringen willen doorvoeren danwel onvoldoende van onze verbeteringen willen accepteren, we terug kunnen vallen op ongewijzigde verlenging van de CAO met een jaar tot 1 april 2011. Natuurlijk houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Mocht u naar aanleiding van het voorgaande nog vragen en/of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met uw bestuurder Jeroen Warnaar (tel: 023-5670615 of e-mail:
j.warnaar@remove-this.cnvdibo.nl ). Meer informatie over CNV Dienstenbond kunt u vinden op www.cnvdienstenbond.nl/tech .