Dienstenbond CNV

Nieuws

12 februari 2010

Oorverdovend stil rondom de cao uitgeverijen BTU!

Zo koud en kil als het de laatste maanden buiten is, zo koud en kil blijft de reactie van werkgeverszijde inzake de cao onderhandelingen BTU (boeken en tijdschriften uitgeverij).

Ontwikkelingen tussentijds.
Tot op heden zijn er geen ontwikkelingen te melden en dat is triest te noemen. Diverse eerdere gesprekken hebben alleen dichte deuren opgeleverd. Over 2009 zijn de werkgevers niet genegen om ook maar iets te doen. De vooruitzichten voor 2010 lijken al niet veel beter. Natuurlijk hebben we geprobeerd om deze stagnerende situatie in de wandelgangen weer op gang te helpen, maar tot op heden zonder enkel resultaat. CNV Media heeft op diverse fronten concessies gedaan, maar zelfs dat leverde niets op.

Reacties van de collega's.
Vanuit de diverse uitgeverijen bereiken ons signalen dat mensen zich zorgen gaan maken over deze situatie. Dat is terecht, ook wij maken ons zorgen. De laatste cao liep tot 1 april 2009. Het is ongekend dat er tot op heden geen enkele vooruitgang is geboekt. Als deze situatie voortduurt dan moeten we vrezen voor het voortbestaan van de cao BTU. Triest maar waar!

Onderhandelen is iets dat moet gebeuren tussen minimaal twee partijen. Van werknemerszijde hebben we voldoende beweging aangeboden. Van werkgeverszijde is geen enkele constructieve beweging vernomen. Wij moeten dus constateren dat werkgevers blijkbaar geen belang hechten aan de cao BTU. Als werkgevers dus niet willen onderhandelen dan blijven er een aantal opties open.

Opties:
De cao BTU houdt op te bestaan.
Werknemers accepteren de situatie niet en maken dit kenbaar in de meest brede zin.
Vakbonden en hun leden gaan actie voeren om werkgevers te bewegen WEL te gaan onderhandelen.

Laat ons weten, via de mail welke optie u de meest of minst aantrekkelijke vind. Dat kan door ons te mailen op het volgende adres: secretariaat@remove-this.cnvdibo.nl

Bonussen.
Wij hebben in ons laatste overleg in 2009 aangegeven naar de werknemers dat wij ervan uitgaan dat er geen bonussen verstrekt worden over het jaar 2009 aan werkgevers, waar werkgevers niets over hebben voor hun personeel. U en wij kunnen dit checken, u intern in uw bedrijf, wij via de jaarverslagen. Informeer ons hierover.

Voor vragen en opmerkingen kunt u contact opnemen met de onderhandelaars van CNV Media, Aletta Bulsink
(a.bulsink@remove-this.cnvdibo.nl) of Richard Leloux (r.leloux@remove-this.cnvdibo.nl).

Is uw collega nog geen lid? Nu is het een goed moment dat hij of zij dat toch serieus overweegt. Nu, de eerste 3 maanden gratis. Een rechtsbijstand verzekering voor het gehele gezin is onderdeel van ons dienstenpakket.

Het is altijd prijs met de lid-werft-lidactie van CNV Dienstenbond! Kijk voor de ledenwerfactie op www.cnvdienstenbond.nl

CNV Dienstenbond biedt het meest complete servicepakket tegen de laagst mogelijke prijs!
De ledenvoordelen op een rij:

- Gratis advies bij al uw vragen over het werk
- Gratis juridische hulp bij arbeidsconflicten
- Rechtsbijstandsverzekering privé inbegrepen!. Dat scheelt al gauw 150 euro per jaar

- Advies over uw loopbaan. Eerste gesprek gratis!
- Trainingen en cursussen (waarvan veel gratis)
- Gratis (werkgerelateerd) financieel advies
- Geregeld een ledenblad in de bus

- Actuele informatie over uw branche
Nu lid worden? Eerste drie maanden gratis!