Dienstenbond CNV

Nieuws

12 februari 2010

Aanvulling SP Delta Lloyd - NSF

De verhuizing van het Nationaal Spaarfonds naar Arnhem gaat door. CNV Dienstenbond heeft een aantal aanvullende afspraken gemaakt.

CAO Delta Lloyd
Het CAO eindbod is door een meerderheid van 65% van de leden aangenomen en daarmee is de CAO (en de verlenging van het SP) een feit. De teksten zijn inmiddels bijna rond: de komende tijd blijven wij met uw werkgever in gesprek over de uitwerking van de afspraken rond levensfasebewust personeelsbeleid en flexibiliteit (pilot). Tevens gaan wij in gesprek met de werkgever over de invulling die gegeven kan worden aan de diversiteitsdag die in de plaats is gekomen van de Goede Vrijdag als vrije dag. Wat ons betreft sluit deze naadloos aan bij een breed diversiteitsbeleid.

Verhuizing NSF
De Ondernemingsraad van Ohra heeft deze week een positief advies gegeven over de verhuizing van NSF. Afgelopen donderdag zijn de betrokken medewerkers hier over geïnformeerd door de werkgever. Wij hebben regelmatig contact gehad met de OR en kennis genomen van de businesscase en daarbij geconstateerd dat de OR hierbij niet over een nacht ijs is gegaan en een zorgvuldige afweging van alle voor- en tegenargumenten heeft gemaakt.

Delta Lloyd heeft aangegeven dat zij alle medewerkers graag wil meenemen. Voor een paar functies geldt dit niet en wij hebben aangedrongen op maatwerkoplossingen. CNV Dienstenbond heeft Delta Lloyd uitgedaagd om met een aantal arbeidsvoorwaarden te komen die het meegaan naar Arnhem aantrekkelijk maken. Wij hebben met Delta Lloyd de volgende afspraken gemaakt die bovenop het bestaande Sociaal Plan komen:

* werkelijke reisduur houdt rekening met historische filemeldingen. Hierdoor krijgt 80% van de medewerkers de keuze om mee te gaan of gebruik te maken van het Sociaal Plan (in plaats van 20%). Degenen die geen keus hebben wonen meestal gunstig ten opzichte van Arnhem. Mocht dit onverhoopt niet het geval zijn en u vindt dat u toch van het Sociaal Plan gebruik moet kunnen maken, neem dan even contact met uw vakorganisatie op.

* respijttermijn van 3 maanden;

* reiskostenvergoeding met een vierde jaar uitgebreid. Het vierde jaar volgt nog een suppletie van 50%. (Dit geldt overigens niet voor de meer-reistijd boven een uur, die wordt volgens het Sociaal Plan drie jaar gecompenseerd);

* Pendelbus tussen Waalwijk en Anrhem voor de duur van 3 jaar;
* Voor medewerkers die hun werk volgen naar Arnhem en met de auto reizen, zal worden gezorgd voor een parkeerplek bij Ohra;
* Indien iemand gebruik maakt van route A in het Sociaal Plan, de intensieve begeleiding naar ander werk dan wordt er een plan van aanpak gemaakt samen met de externe herplaatsingsbegeleider. Indien dit past binnen het plan van aanpak (gericht op het vinden van ander werk) kan de medewerker volgens het Sociaal Plan ingezet worden voor werkzaamheden op de locatie Arnhem tijdens de herplaatsingtermijn. Als aanvulling op het Sociaal Plan geldt nadrukkelijk dat op deze afspraak het beginsel van goed werkgeverschap en goed werknemerschap van toepassing is. Het plan van aanpak is hierin leidend.

Bedrijfsledengroep
Tijdens de onderhandelingen over de CAO en over de aanvullingen voor het NSF hebben wij veelvuldig contact gehad met een aantal (kader-) leden. Binnenkort zullen wij deze leden uitnodigen voor een bijeenkomst om een agenda op te stellen wat CNV Dienstenbond in 2010 voor de leden bij Delta Lloyd kan betekenen. Wij nodigen u hier graag voor uit. Heeft u belangstelling? Laat het ons even weten en bel of mail met bestuurder Bernard Jan de Groot 010-2651111, e-mail b.degroot@remove-this.cnvdibo.nl