Politie Limburg-Noord

Familiedrama - 3 -


Datum: 12-02-2010
Tijd bericht: 17:00
Plaats: Baexem

De politie heeft een Team Grootschalige Opsporing opgestart om het familiedrama te onderzoeken dat donderdagavond plaatsvond in Baexem. Zo'n 20 politiemensen maken deel uit van dit team.

De 39-jarige vader meldde zich donderdagavond omstreeks 23.00 uur aan het politiebureau in Weert met de mededeling dat er iets ergs was gebeurd in z'n woning aan de Genroyhof. Meteen daarop is een politiepatrouille ter plaatse gegaan die de 8-jarige dochter van het gezin dood in bed aantrof. Daarnaast trof zij de 10-jarige zoon van het gezin met zware verwondingen in huis aan. In de loop van de nacht kwam de politie met de moeder in contact, die vanwege relatieproblemen met haar partner elders verbleef. Zij is naar haar zoon in het ziekenhuis in Maastricht gegaan. De jongen is buiten levensgevaar.

De 39-jarige man en vader van de kinderen is in verzekering gesteld op verdenking van moord cq doodslag en poging daartoe. Het rechercheteam verricht onder andere uitgebreid sporenonderzoek en buurtonderzoek.

De politie doet in het belang van het onderzoek verder geen mededelingen. De gemeente Leudal verspreidt vrijdagmiddag nog een mediabericht.