Gemeente Amersfoort
Economische Agenda regio Amersfoort van start

Met de conferentie 'Werken aan een sterke regio Amersfoort' ging op woensdag 10 februari de Economische Agenda van start. Ondanks sneeuw en files toonden velen zich betrokken bij dit belangrijke thema. Rond de 200 vertegenwoordigers uit bedrijfsleven, overheid en instellingen kwamen samen om te spreken over de agenda en zochten de samenwerking op voor de verschillende projecten van de Economische Agenda. Tijdens de bijeenkomst ondertekenden 10 partijen het Convenant voor een sterke regio Amersfoort.

Amersfoort wil de economische vitaliteit van de regio versterken. De commissie Van Ek schreef daarom de visie 'Een vitale stad in een complete regio' (2009). In aansluiting op deze visie heeft de gemeente Amersfoort samen met partners uit stad en regio de Economische Agenda 2010 opgesteld. De projecten uit de Economische Agenda stonden centraal tijdens de conferentie die georganiseerd werd door de Kamer van Koophandel Gooi-, Eem- en Flevoland en de gemeente Amersfoort. De conferentie werd gepresenteerd door Karel van de Graaf.
Wethouder Gert Boeve van Economische Zaken: 'Het was een zeer geslaagde bijeenkomst dankzij de vele ondernemers en regiobestuurders die actief hebben bijgedragen aan de netwerkmarkt. Een goed begin, want het echte succes van de conferentie moeten we de komende tijd bewijzen. De contacten zijn gelegd en nu moeten we er gezamenlijk voor zorgen dat het de regio veel oplevert in de vorm van meer banen en economische groei.'

Samenwerking in projecten
Ondernemers, ondernemersverenigingen en bestuurders uit de regio werden uitgenodigd om mee te werken aan de projecten op de agenda en nieuwe ideeën en initiatieven aan te dragen. Daarvan is volop gebruik gemaakt tijdens een enerverende netwerkmarkt, waarop de projecten gepresenteerd werden. Alle projecten vallen onder de volgende acht thema's: Regionale samenwerking; Dienstverlening en accountmanagement; Ruimte en bereikbaarheid; Ondernemerschap, kennis, onderwijs en innovatie; Arbeidsmarktbeleid; Citymarketing en vrijetijdseconomie; Duurzaamheid; Zorgeconomie. Tijdens de netwerkmarkt werden vele nieuwe contacten gelegd.

Convenant
Tien partijen ondertekenden het Convenant voor een sterke regio Amersfoort. Daarmee omarmen zij de Economische Visie en committeren zij zich aan de Economische Agenda 2010. Het convenant werd ondertekend door de gemeente Amersfoort, De Alliantie Eemvallei, Hogeschool Utrecht, Kamer van Koophandel Gooi-, Eem- en Flevoland, Meander Medisch Centrum, Portaal, Amarantis Onderwijsgroep - ROC ASA, ROC Midden Nederland, Vereniging Amersfoortse Bedrijven, Vereniging Amersfoortse Ondernemers.