Ingezonden persbericht

Koninklijke Rotra breidt activiteiten uit met de overname van Gillemot NV

Logistiek dienstverlener Rotra heeft vandaag met Giraud International een intentieovereenkomst gesloten over de overname van de aandelen van het Belgische Gillemot NV per 31-03-2010. Gillemot is al enige jaren Rotra's partner in het groupage-netwerk CargoLine en maakte vanaf 1999 deel uit van de Franse holding Giraud International. Gillemot, gevestigd in Kampenhout, is met 125 werknemers en een eigen wagenpark gespecialiseerd in internationale wegexpeditie door heel Europa en verleent Value Added Logistics.

Deze uitbreiding past in de verbreding van Rotra's portfolio in de Benelux, in het bijzonder Rotra's Air&Ocean vestigingen in Brussel en Antwerpen, en versterkt onze internationale positie. Met deze vestiging nabij Brussel bewerkstelligen we een groei van activiteiten en een verdere optimalisatie van onze dienstverlening vanuit de Benelux.

Gillemot is in 1937 opgericht door familie Gillemot. Aanvankelijk beperkten de activiteiten zich tot de verzorging van zendingen binnen België. Na de overname in 1962 door 2e generatie Edgard Gillemot ontwikkelde Gillemot zich tot een internationaal expediteur met dagelijkse groupage-lijndiensten binnen geheel Europa. In 1999 werd groupage specialist Gillemot voor 100% verkocht aan de Franse holding Giraud SA en ontwikkelde het zich tot een gerenommeerd en betrouwbaar logistiek dienstverlener met 125 werknemers.

Rotra is zeer content met deze overname en is ervan overtuigd dat Gillemot met haar vergelijkbare dienstverlening uitstekend bij Rotra past. Rotra herkent de kwaliteit van de diensten van Gillemot en verwacht hiermee haar hoge standaard dienstverlening te kunnen continueren.



Ingezonden persbericht