SAP

STICHTING SANQUIN BLOEDVOORZIENING LIVE MET SAP ERP HUMAN CAPITAL MANAGEMENT

`s Hertogenbosch - 11 februari 2010 - Met de eerste succesvolle salarisrun heeft Stichting Sanquin Bloedvoorziening, de organisatie die in Nederland verantwoordelijk is voor de voorziening in de behoefte aan bloed en bloedproducten, SAP ERP Human Capital Management (SAP ERP HCM) in gebruik genomen. SAP ERP HCM ondersteunt alle administratieve processen met betrekking tot Personeelsadministratie (van hire to retire) en Personeelsontwikkeling.

Sanquin is in de zomer van 2009 gestart met het installeren van SAP ERP HCM als aanvulling op de reeds geïmplementeerde logistieke en financiële SAP ERP oplossingen. Naast de vervanging van het bestaande personeels- en salarisadministratiesysteem is bewust gekozen om een aantal aanvullende processen te ondersteunen met SAP ERP HCM. Het gaat hierbij om Werving en Selectie, Kwalificatiemanagement, Employee en Management Self Service. Het project bestaat uit de implementatie van oplossingen voor Formatiebeheer, Salaris-, Personeels-, Verlof- en Verzuimadministratie, Kwalificatiemanagement, Werving en Selectie, Employee Self Service en Management Self Service. Daarnaast wordt er een koppeling gemaakt tussen de SAP omgeving en het Pensioenfonds, de Belastingdienst en het door Sanquin gebruikte roosterpakket, en de omgeving wordt gekoppeld aan SAP ERP FI in een separaat systeem voor de journalisering van salariskosten.

Rob Lijten, Manager P&O van Sanquin en eindverantwoordelijke voor het HR project bij Sanquin:"Met de succesvolle implementatie van SAP HRM-oplossingen hebben we in een beperkte tijd een project van betekenis opgeleverd. De geweldige inzet van de hierbij betrokken medewerkers en de professionele projectleiding vanuit Goldfish hebben dit mogelijk gemaakt. Natuurlijk hebben we onderweg onze "spannende" momenten meegemaakt, maar wij zijn door de projectleiding steeds adequaat op de hoogte gehouden van voortgang, issues en kosten. Zo heb je het gevoel dat het project onder controle is. We zijn trots op de manier waarop dit project is afgerond."

Milko van Reisen, Projectmanager voor het HR project bij Sanquin: "De toewijding, inzet en flexibiliteit waarmee alle betrokkenen de implementatie van SAP ERP HCM zijn aangegaan was indrukwekkend. Het resultaat mag er dan ook zijn: voor alle Sanquin medewerkers is de implementatie geruisloos verlopen en de processen zijn gestroomlijnd. Dit is volgens een strakke planning gerealiseerd, dankzij een goede samenwerking tussen Sanquin en de implementatiepartners. Ik ben dan ook trots op het resultaat."

Rinse Tamsma, Director Small & Medium Enterprises bij SAP Nederland: "Sanquin legt met de implementatie van SAP ERP HCM een basis voor de verdere ontwikkeling en digitale ondersteuning van de HR processen. SAP ERP HCM is ontworpen om de bijdrage van elke werknemer te optimaliseren door vaardigheden, activiteiten en incentives te koppelen aan de bedrijfsdoelstellingen van de organisatie. Sanquin is een bijzondere organisatie met een hele speciale rol in onze samenleving, we zijn er dan ook trots op dat we hen kunnen ondersteunen bij het stroomlijnen van de bedrijfsprocessen."

Over Stichting Sanquin Bloedvoorziening
Stichting Sanquin Bloedvoorziening verzorgt op not-for-profitbasis de bloedvoorziening en bevordert transfusiegeneeskunde zodanig dat wordt voldaan aan de hoogste eisen van kwaliteit, veiligheid en doelmatigheid. Sanquin levert producten en diensten, verricht wetenschappelijk onderzoek en verzorgt onderwijs, opleidingen, bij- en nascholing. Sanquin is in 1998 ontstaan uit een fusie van de Nederlandse bloedbanken en het Centraal Laboratorium van het Nederlandse Rode Kruis (CLB).