Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 08.30 uur

Utrecht, 12-02-2010

Aanhouding voor handel in verdovende middelen

AMERSFOORT De politie heeft donderdag 11 februari om 07.05 uur een 18-jarige Amersfoorter aangehouden omdat hij verdacht wordt van betrokkenheid bij de handel in verdovende middelen.

De aanhouding was het gevolg van een onderzoek naar de handel in verdovende middelen dat startte na het aantreffen van een aanzienlijke hoeveelheid hennep in een bedrijfspand op de Spaceshuttle op 21 december vorig jaar. Voor deze zaak bevindt zich al een 28-jarige Amersfoorter in voorlopige hechtenis.

Direct na de aanhouding van donderdag 11 februari stelde de politie in een aantal panden in de gemeente Amersfoort een onderzoek in. Hierbij troffen de agenten bijna 30 kilo aan hasj en henneptoppen aan. De politie zet het onderzoek voort.

Straatroof

AMERSFOORT Een jongen werd op donderdag 11 februari door twee jongens beroofd.

Rond 15.10 uur bevond een 13-jarige jongen uit Amersfoort zich op een schoolplein aan de Wiekslag. Daar kwamen twee jongens naar hem toelopen. Zij sloegen hem, eisten dat hij zijn zakken leeg zou halen en gingen er vervolgens met onder andere zijn fiets vandoor.

Signalementen

Lichtgetinte jongen, ± 15 jaar, ongeveer 1.80 meter, normaal postuur, zwart opgeschoren haar met bovenop stekeltjes, veel puistjes in zijn gezicht, een beugel in zijn mond en een spleetje tussen zijn voortanden. Hij droeg een zwarte jas met veel zakken aan de voorzijde, een donkerblauwe spijkerbroek en zwarte schoenen;

Lichtgetinte jongen, ± 15 jaar, ongeveer 1.75 meter, normaal postuur, smal gezicht, zwart beginnend snorretje. Hij droeg een bruine trui met bruine capuchon en een donkere spijkerbroek.

Aan getuigen van de gewelddadige beroving en aan mensen die menen de verdachten te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.