Ingezonden persbericht



---



PERSBERICHT

Ministerie V&W en burgemeester Almere geven gehoor aan oproep Athlon Car Lease:

"Uniforme landelijke bewegwijzering naar elektrische oplaadpunten is hoognodig"

Athlon Car Lease Nederland heeft er met succes bij het ministerie van V&W op aangedrongen dat er snel een uniforme bewegwijzering komt die automobilisten toont waar de diverse oplaadpunten voor elektrische auto's in ons land zijn. Een geschikt bord hiertoe is immers al lang ontwikkeld door de ANWB en goedgekeurd.

Vandaag neemt Annemarie Jorritsma, burgemeester van Almere, het eerste verkeersbord in ontvangst uit handen van de Algemeen Directeur van Athlon Car Lease bij de ingebruikname van het eerste openbare oplaadpunt voor elektrische auto's in Flevoland op het parkeerterrein van de leasemaatschappij. Zij heeft reeds toegezegd deze te gaan plaatsen langs de weg zodat iedereen het oplaadpunt van Athlon kan vinden.

Algemeen directeur van Athlon Car Lease Nederland, Richard Sikkel: "Wij zijn groot voorstander van elektrisch rijden aangezien het beduidend beter is voor het milieu. Daarom plaatsen we nu niet alleen de eerste oplaadpaal van Flevoland voor onze deur maar stellen deze in 2010 gratis ter beschikking aan iedereen voor het opladen van hun elektrische auto. Het is daarmee een openbaar oplaadpunt geworden. Nu is het zaak dat mensen de weg vinden naar deze en andere laadpalen. We zijn dan ook erg blij dat minister Eurlings en de burgemeester van Almere deze handschoen op ons verzoek nu oppakken."

Reactie V&W
Het ministerie van Verkeer & Waterstaat: "Het is absoluut belangrijk dat elektrisch rijden bekend en vertrouwd raakt bij de automobilist. En het is daarom goed om te zien dat we hier met marktpartijen hard aan kunnen werken. Deze handschoen pakken wij op. Het Formule E-team, onder voorzitterschap van Maurits van Oranje, gaat hier mee aan de slag. Bewegwijzering langs de weg is één van de mogelijkheden. Nu al staat er soms op borden welke producten er aan de pomp te koop zijn. Misschien staan daar straks ook de oplaadpunten op."

Over Athlon Car Lease
Athlon Car Lease Nederland is met 128.000 auto's marktleider op het gebied van autoleasing. Naast leasing biedt Athlon Car Lease verhuur aan via de eigen verhuurvloot, Rental Services. Athlon Car Lease heeft ruim 500 medewerkers in Nederland en is onderdeel van De Lage Landen International, een 100% dochter van de Rabobank. Het hoofdkantoor van Athlon Car Lease Nederland is gevestigd in Almere, maar daarnaast staan kantoren in Heerenveen, Alkmaar, Nieuwegein, Berkel en Rodenrijs en Eindhoven. Internationaal is Athlon Car Lease International actief met kantoren in Duitsland, België, Luxemburg, Frankrijk, Italië, Polen, Portugal en Spanje. Hierbuiten biedt het bedrijf leasing aan met Fleet Synergy International. Het bedrijf heeft als doel de meest klantgerichte leasemaatschappij van Nederland te zijn en heeft kwaliteit, klanttevredenheid en regionale betrokkenheid hoog in het vaandel staan. Meer informatie vindt u op www.athloncarlease.nl.

EINDE BERICHT

Noot voor redactie,

Ingezonden persbericht