Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
12 februari 2010

TON OJERS TECHNISCH DIRECTEUR FCNH

Ton Ojers is de nieuwe technisch directeur van FCNH, het talententeam voor jonge amateurvoetballers. De kick-off van het gelijknamige televisieprogramma vindt zondag 14 februari plaats om 20:15 uur in `N-H Sport'.

Onder toeziend oog van trainer Ton Ojers en presentator Mathijs Groenewoud moeten honderden amateurvoetballers tussen de 16 en 20 jaar zich bewijzen voor FCNH. FCNH neemt met Pinksteren deel aan de Gestion Copa Amsterdam, waar ze het moeten opnemen tegen o.a. Ajax, AZ, Chelsea en Galatasaray.

Ton Ojers is de opvolger van Karel Bonsink. Ojers was jarenlang werkzaam als trainer in de top van het amateurvoetbal. In 2007 begon RTV Noord-Holland met het programma FCNH. Ojers was destijds technisch directeur van de gelijknamige ploeg en eindigde met FCNH op de vijfde plaats. "Dit jaar kan ik iedereen beloven dat we minimaal de halve finale halen!" aldus Ojers.




De aanstelling van Ojers betekent tevens een hereniging met presentator Mathijs Groenewoud. Jarenlang maakten zij spraakmakende televisie over voetbal in Noord-Holland. In 2009 was hij al regelmatig te zien als gast in het programma De Eretribune. Mathijs Groenewoud: "FCNH is een geweldig project en een enorme uitdaging voor voetballend Noord-Holland om het op te nemen tegen topclubs. En natuurlijk is het hartstikke leuk om weer met Ton samen te werken."

Vanaf vrijdag 2 april gaan Ojers en Groenewoud op zoek naar de beste voetballers van Noord-Holland in het programma FCNH. Op 22, 23 en 24 mei doet de ploeg mee aan de Copa Amsterdam. Vanaf aanstaande zondag tot en met 22 maart 2010 kunnen amateurvoetballers tussen de 16 en 20 jaar zich aanmelden via http://www.fcnh.rtvnh.nl.

`FCNH' wordt mede mogelijk gemaakt door extra financiering van de provincie Noord-Holland.

Kick-off `FCNH' op RTV Noord-Holland:
zondag 14 februari om 20:15 uur in N-H Sport.


Noot voor redacties
Noot aan de redactie (