Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 08.45 uur

Utrecht, 12-02-2010

Twee winkeldieven aangehouden

UTRECHT De politie heeft donderdagmiddag twee mannen aangehouden omdat zij een winkeldiefstal hadden gepleegd. De verdachten werden overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.

Rond 16.15 uur kreeg de politie een melding dat twee mannen in een winkel aan de Rijnkade een diefstal hadden gepleegd. Ter plaatse bleek dat twee mannen, beiden 27 jaar oud en zonder vaste woon of verblijfplaats, kleding hadden gestolen. Ook was het tweetal in bezit van een geprepareerde tas. De mannen werden aangehouden en voor onderzoek meegenomen naar het bureau. Omdat hun verblijfsstatus niet duidelijk was werden zij overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.

Straatroof

UTRECHT Op de Zamenhofdreef vond donderdagavond een poging beroving plaats. Het slachtoffer zag, door hard schreeuwen, kans haar belager af te schrikken.

Een 26-jarige vrouw uit Utrecht stond omstreeks 19.05 uur te pinnen bij een pinautomaat aan de Zamenhofdreef. Plotseling kwam een man naast de vrouw staan en wilde, op het moment dat haar geld uit de automaat kwam, dit van haar afpakken. De vrouw begon hard te schreeuwen. De straatrover koos eieren voor zijn geld en staakte zijn poging. Hij fietste hard weg in de richting van de Kretadreef.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof. Het signalement van de verdachte luidt, negroïde man, ongeveer 1.90 mtr. lang, breed postuur en onverzorgd. Hij droeg een zwarte jas tot op de heup en een donkere broek. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Europalaan vond donderdagmorgen een aanrijding plaats tussen een stadsbus en een personenauto. Hierbij raakte een man gewond.

Een 50-jarige man uit Utrecht reed omstreeks 07.05 uur met zijn auto over de Europalaan. Ter hoogte van het Anne Frankplein maakte de man vermoedelijk een stuurfout en reed tegen de achterkant van een stadsbus aan. Hierdoor raakte zijn auto zwaar beschadigd en liep hij letsel op aan zijn nek en borst. De Utrechter werd voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. Verder raakte niemand gewond. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding.

Man mishandeld

UTRECHT Op het Vredenburg werd donderdagmiddag, na een ruzie, een man mishandeld.

De politie kreeg omstreeks 15.45 uur een melding dat een man mishandeld was bij een winkel aan het Vredenburg. Ter plaatse troffen agenten een hevig bloedende 19-jarige man uit Amersfoort aan. De man verklaarde dat een medewerker van een winkel met een koevoet naar hem had gegooid. Hierdoor was hij gewond geraakt aan zijn hoofd.

Uit onderzoek bleek dat het slachtoffer een meningsverschil met een 53-jarige medewerker uit Utrecht van de winkel had gehad. Dit was opgelopen met als gevolg dat de medewerker de koevoet had gegooid. De man werd hiervoor aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Het slachtoffer moest voor behandeling naar een arts.