Politie Gelderland-Zuid

Driemaal teveel alcohol

Wijchen, Rumpt, Nijmegen , 12-02-2010 o Donderdagavond en nacht werden in de regio Gelderland-Zuid drie automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Twee bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren.

Rond 23.00 uur kwam er bij de politiemeldkamer een melding binnen van een doorrijden na aanrijding in de Wijk Hoogmeer in Wijchen. De eigenaar van de auto had buiten een klap gehoord en toen hij ging kijken zag hij dat er een auto tegen zijn auto stond. De bestuurder reed vervolgens achteruit en vervolgde zijn weg. Hierop waarschuwde de man de politie.

De auto bleek behoorlijk beschadigd. De melder had het kenteken van de auto kunnen noteren. Agenten gingen hierop naar de woning van de tenaamgestelde van de auto. De bewoner, van 47 jaar uit Wijchen, verklaarde meteen dat hij gereden had en een aanrijding veroorzaakt had. De man rook sterk naar alcohol. Wegens een medische oorzaak kon de 47-jarige geen blaastest afleggen. Hierop werd hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Bij de man is een bloedproef afgenomen. Deze zal binnenkort uitsluitsel geven over hoeveel de man heeft gedronken. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Rumpt

Surveillerende politieagenten namen donderdagnacht rond 01.15uur op de Nieuwedijk een blaastest af bij een 57-jarige automobilist uit Hellouw. De man viel op vanwege zijn rijgedrag. De 57-jarige blies een A, wat doorgaans betekent dat de man teveel gedronken heeft. Hierop werd hij aangehouden. De man weigerde meerdere malen om mee te werken. Hierop werd hij geboeid overgebracht naar het politiebureau. Op de ademanalyse blies de 57-jarige 610 ugl. Omdat de invorderingsgrens op 570 ugl ligt, werd zijn rijbewijs direct ingevorderd. Proces-verbaal tegen de man is opgemaakt.

Nijmegen

In Nijmegen reden politieagenten rond 02.00 uur over de Wijchenseweg toen ze voor hen een auto zagen rijden die behoorlijk aan het slingeren was. Hierop gaven de agenten de bestuurster een stopteken voor een blaastest. Het lukte de vrouw meerdere malen niet om een goede blaastest af te leggen. Omdat de agenten sterk het vermoeden hadden dat de bestuurster gedronken had, werd ze aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies de vrouw 400 ugl, terwijl 220 wettelijk is toegestaan. De 41-jarige bestuurster uit Nijmegen is met een proces-verbaal en een rijverbod van 3 uur weer heengezonden.
(10)

Laatst gewijzigd 12-02-2010 8:46 | © Regio Gelderland-Zuid |