Ingezonden persbericht


LaCie Rugged eSATA: mobiele opslag met snelle gegevensoverdracht


· Sneller werken met de Power eSATA-interface
· De robuuste behuizing beschermt waardevolle gegevens
· Tot 90 MB/s dataoverdracht via Power eSATA
· Geschikt voor eSATA-standaardpoorten

PARIJS, 12 februari 2010 - LaCie introduceert de LaCie Rugged eSATA - de eerste externe harde schrijf op de markt met een Power eSATA-interface. De LaCie Rugged eSATA heeft een zeer grote opslagcapaciteit en is voordeliger dan eSATA SSD-oplossingen. Bovendien is het een van de weinige draagbare eSATA-oplossingen met stroomvoorziening via een USB-aansluiting die er momenteel op de markt zijn.

De LaCie Rugged eSATA krijgt stroom via een USB-eSATA-combinatiepoort en biedt razendsnelle dataoverdracht tot wel 90 MB/s in een draagbaar formaat. De gecombineerde USB-eSATA-interface, oftewel Power eSATA, heeft een iets andere aansluiting dan eSATA. De nieuwste laptopmodellen hebben vaak een dergelijke aansluiting. De schijf is ook uitwisselbaar met eSATA-standaardpoorten wanneer de meegeleverde USB-voedingskabel wordt gebruikt.

"We zijn erg verheugd dat we krachtige eSATA-technologie hebben geïntegreerd in onze populaire Rugged mobiele harde schijf", zegt Anne-Sophie Marchand, manager consumentenproducten bij LaCie. "Met deze oplossing beschikken klanten die veel onderweg zijn over verbluffende overdrachtsnelheden. Ander pluspunt is dat de harde schijf uitwisselbaar is met standaard eSATA- en USB 2.0-aansluitingen."

LaCie heeft de LaCie Rugged eSATA uitgerust met de veelgeprezen Rugged-behuizing, ontworpen door Neil Poulton. Dit is een unieke krasbestendige aluminium behuizing met interne schokdempers en een schokbestendige rubberen stootrand. Dit beschermt mediabestanden beter tegen dagelijkse ongelukjes.

Beschikbaarheid
De LaCie Rugged eSATA met een capaciteit van 500 GB is verkrijgbaar in de LaCie Online Store,bij LaCie Resellers+ of LaCie Storage Partners voor een adviesprijs van 149,00 euro (inclusief BTW). Voor meer informatie: www.lacie.com.

Over Neil Poulton
Neil Poulton is geboren in Thurso, Schotland. Hij is afgestudeerd in Industrieel Ontwerp aan de Universiteit van Edinburgh en aan de Milan Domus Academy. Poulton viel voor het eerst op in 1989 als de ontwerper van de 'ageing pens'. Deze pennen zijn gemaakt van 'levend' plastic dat door gebruik verandert van kleur en vorm. Tegenwoordig ontwerpt en ontwikkelt Neil Poulton producten voor internationale klanten als LaCie en Artemide. Sinds 1991 woont en werkt Poulton in Parijs. Voor meer informatie: www.neilpoulton.com.

Over LaCie
LaCie is de wereldwijd toonaangevende producent van randapparatuur voor gegevensopslag voor pc- en Macintosh-systemen. Het bedrijf levert via een gespecialiseerd dealernetwerk innovatieve oplossingen voor creatieve professionals die gebruikmaken van multimediatoepassingen (grafisch, audio, video, webdesign en digitale fotografie). De producten van LaCie onderscheiden zich door het originele design van ontwerpers als Philippe Starck, Design by F.A. Porsche, Neil Poulton, Ora-Ïto, Karim Rashid, 5.5 Designers en Sam Hecht. LaCie heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Japan, en is genoteerd aan de Paris Nouveau Marché (code 5431). Voor meer informatie: www.lacie.com.

Foto's in hoge resolutie vindt u op: http://www.lacie.com/nl/products/images/index.htm?id=10011