Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Think stoel van Steelcase in Oprah's '100 dingen die beter worden'-lijst

Amsterdam, 12 februari 2010 - Te midden van alle dingen waar we over kunnen klagen, is er een verrassend groot aantal lichtpuntjes aan de horizon, meent Oprah Winfrey. Ze heeft daarom een lijst gemaakt van plaatsen, ideeën en dingen die we nu meer liefhebben dan ooit. In de lijst heeft ze de Think stoel van Steelcase opgenomen; een stoel met een brein en een geweten.

Oprah Winfrey: 'De dunne en flexibele rvs-draden in de rugleuning vormen zich naar het lichaam. De Think stoel van Steelcase past zich automatisch aan zelfs de kleinste bewegingen van het lichaam aan. De weerstand in de rugleuning neemt toe of juist af als reactie op het gewicht van degene die op de stoel zit. De stoel bestaat voor 37 procent uit gerecyclede materialen.'

Met de Think stoel wordt een balans gevonden tussen design, ergonomie en milieu. Vanaf het begin van de ontwikkeling is er gedacht vanuit deze drie pijlers, zodat er uiteindelijk een stoel met een verstand en geweten kon worden ontwikkeld. Steelcase verwierf met zijn Think stoel in 2006 in de Verenigde Staten het eerste Cradle to Cradle-certificaat dat ooit is uitgegeven. De stoel werd ontworpen in samenwerking met onder andere de beroemde designer Glen Oliver Löw en McDonough Braungart Design Chemistry (MDBC).

Voor Think zijn enkel materialen gebruikt die voldoen aan de door het MBDC opgestelde criteria op het gebied van milieuveiligheid en gezondheid. De Think stoel die in Europa geproduceerd wordt kan voor 99 procent worden gerecycled en bestaat voor 44 procent uit gerecycled materiaal. Think werd bovendien speciaal ontworpen met het oog op een gemakkelijke demontage en kan met normaal handgereedschap in vijf minuten geheel uit elkaar worden gehaald.

De stoel past zich automatisch aan het lichaam van de gebruiker aan. Het gewichtsgestuurde mechanisme in de rugleuning geeft gelijkmatige steun bij het achteroverleunen, en houdt hierbij rekening met het lichaamsgewicht. Think heeft een strak design; de stoel is, met gebruikmaking van één hendel, in een handomdraai te verstellen in vier standen. De Think heeft vele design awards gewonnen. 'De aanbeveling van Oprah bevestigt wederom dat deze stoel een winnaar is', aldus Rick Bomer, algemeen directeur Benelux bij Steelcase.

Link naar de website van Oprah Winfrey: http://www.oprah.com/spirit/100-Things-That-Are-Getting-Better/3

Over Steelcase

Steelcase helpt personen en bedrijven over de hele wereld effectiever en efficiënter te werken. Het bedrijf doet dit door kennis, producten en diensten te leveren die het mogelijk maken een inspirerende werkomgeving te creëren. Dit wordt bereikt door de integratie van architectuur, meubels en technologie. Steelcase is sinds 1974 wereldwijd marktleider in de kantoorinrichtingbranche en specialist in werkomgevingen.

Elk Steelcase-product is milieuvriendelijk en duurzaam. Van het ontwerp op de tekentafel tot het einde van de levenscyclus spelen milieuoverwegingen een doorslaggevende rol bij productie, keuze voor stevige materialen, transport, gebruik, en hergebruik. Het bedrijf verwierf met zijn Think stoel in 2006 in de Verenigde Staten het eerste Cradle to Cradle certificaat dat ooit is uitgegeven. Het portfolio van Steelcase bestaat uit interieurarchitectuurproducten, meubelsystemen, technologische producten, stoelen, verlichting en archiveringsgerelateerde producten en diensten. De jaaromzet in het boekjaar 2009 was ongeveer $ 3,2 miljard.

Steelcase en zijn dochterondernemingen werken met Certified Dealer Partners op meer dan 850 locaties, hebben fabrieken op meer dan 27 locaties en ongeveer 13.000 werknemers wereldwijd. De Class A Common Stock van de onderneming wordt verhandeld op de New York Stock Exchange onder het symbool SCS. Meer informatie vindt u op www.steelcase.nl.